Piraattipuolue » Kaakkois-Suomi » Paavo Tertsunen
Paavo Tertsunen

paavo-tertsunen

Kaakkois-Suomi / Lappeenranta
Piirin puheenjohtaja

 

 

 

 

 

 

 

Kuka on Paavo Tertsunen?

Olen ympäristötekniikan opiskelija Lappeenrannasta. Toimin tällä hetkellä Kaakon piraattien puheenjohtajana ja puoluehallituksessa varajäsenenä.

Liityin piraatteihin viime eduskuntavaalien alla. Samaan aikaan tulin myös valituksi piiriyhdistyksemme sihteeriksi. Piraattipuolueessa ja sen toiminnassa minua ei koskaan ole ensisijaisesti kiinnostanut pelkkä piracore vaan liberalismiin pohjaava ajattelu yleisesti. Piraattipuolue on mielestäni ainoa pätevä vaihtoehto nykyisille eduskuntapuolueille, sillä sen agendassa yhdistyvät parhaiten ihmisten hyvinvointiin ja kestävään tulevaisuuteen johtavat arvot.

Olen alusta alkaen pitänyt tärkeimpänä tavoitteenani paikallisen piiritoiminnan kehittämistä yhdessä muiden kaakon aktiivien kanssa. Valitettavan moni itäsuomalainen kaupunki on piraateilta vielä toistaiseksi valloittamatta. Tästä syystä pyrimme herättelemään entisiä aktiivejamme ja kartoittamaan samalla kaikkia hiljaisia seutuja. Tulin aikanaan itse mukaan spontaanisti ja sattuman kautta. En usko, että olin siinä suhteessa ensimmäinen, saati sitten viimeinen.

Suurimmat kiinnostuksen kohteeni ovat ympäristö- ja energiapolitiikassa. Ilmastonmuutos on mielestäni yhteiskuntamme merkittävin uhka. Luonnonvarojen kulutus ja saastuttaminen eivät enää tulevaisuudessa voi jatkua nykyiseen tapaan vaan vanhentuneita menetelmiä on korvattava kestävällä teknologialla ja uusiutuvalla energiantuotannolla. Ydinvoimalla on roolinsa kasvihuonekaasujen pienentämisessä. Sillä on ensisijaisesti pyrittävä korvaamaan fossiilista tuotantoa. Ihmiskunnan tulevaisuus on kuitenkin uusissa liiketoimintamalleissa, kuten kierto- ja jakamistaloudessa.

Kannatan arvoliberaalia yhteiskuntaa, jossa päätöksenteko on avointa ja perustuu enemmän tieteeseen kuin epäjohdonmukaisiin uskomuksiin. Markkinaliberaalit ideologiat ovat usein ristiriidassa joko yksilön hyvinvoinnin tai ekologisen ajattelun kanssa, minkä takia järkevälle sääntelylle on yhteiskunnassa paikkansa ja tehtävänsä. Kaiken päätöksenteon tulee mielestäni vaalia yksilön vapautta toteuttaa itseään haluamillaan tavoilla ja toisaalta korostaa vastuun merkitystä tehdyissä valinnoissa.

Oma elämäni on paljon muutakin kuin vain koulua ja politiikkaa. Työskentelen opintojeni ohella paikallisella kuntosalilla ja harrastan urheilua monipuolisesti. Soitin viulua kymmenen vuotta ja jatkanut musiikkiharrastuksen parissa myöhemmälläkin iällä omaksi ja toisaalta kaikkien muidenkin riemuksi.Vastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)