Nuoret ehdokkaat

Expaa ja levelejä

Uncensored Avaa sensuroimaton versio klikkaamalla kuvaa.

Ainoa tapa mennä elämässä eteenpäin on altistaa itsensä uusille kokemuksille, näkemyksille ja tilanteille. Jokainen haaste on tilaisuus ylittää itsensä, jokainen epäonnistuminen mahdollisuus oppia mikä meni vikaan, jokainen onnistuminen hetki, joka rakentaa itsetuntoa ja varmuutta.

Osallistuin ensimmäisen kerran eduskuntavaaleihin vuonna 2011. Olin edellisenä syksynä ottanut etäisyyttä Suomen ankeudesta ja työskentelin Portugalissa. Tiesin, että poliittinen tietämykseni rajoittuu kouralliseen yhteiskuntaopin tunteja, ihmisten kanssa toimiminen siihen mitä ravintolan järjestyksenvalvojana olen oppinut ja ymmärrykseni tietoyhteiskunnan kehityksen suunnasta about sama, mikä kaikilla muillakin tietoyhteiskunnan aallonharjalle syntyneillä näytti tuolloin olevan. Minulla kuitenkin oli mielestäni asiallinen, yhteiskuntaa palveleva ajatus, jota halusin promotoida vaalien alla. Piraattipuolueen periaateohjelma vastasi maailmankatsomustani ja uuden puolueen listoille ilmoittautumisen kynnys oli matala.

Hyvä vaaliteema ja asialliset blogaukset kantoivat minut oman piirini toiseksi suosituimmaksi piraattiehdokkaaksi, mikä tuli yllätyksenä ainakin itselleni. Suomeen palattuani aloin vaikuttamaan piiriyhdityksessä, sekaannuin seuraaviinkin vaaleihin sekä muihin poliittisiin verkostoihin. Matkan varrella on kertynyt rahassa mittaamatonta kokemusta sekä ymmärrystä siitä maailmasta, missä me kaikki arkeamme pyöritämme –  unohtamatta lukuisia uusia samanmielisiä tuttavuuksia, jotka ovat valmiit panostamaan energiaansa maailman muuttamiseen.

Demokratiassa kukaan ei muuta maailmaa yksin, eikä se tapahdu yhdessä yössä. Jopa pienten poliittisten muutosten aikaansaamiseksi tarvitaan pitkäjänteistä työtä, kattavia verkostoja sekä määrätietoista periksiantamattomuutta, mutta mikä tärkeintä, joukkovoimaa. Poliitikon tärkein tehtävä on osallistua julkiseen keskusteluun, rakentaen siltaa käytännön politiikan ja kansalaisten välille. Omasta kokemuksestani tiedän, että jos pystyt siihen pääsi sisällä ja ystävien kesken, pystyt siihen myös blogeissa, kaduilla ja vaalipaneeleissa.

Minä tartuin tilaisuuteeni ja nyt on sinun vuorosi. Tule keräämään elävän elämän kokemuspisteitä ja ilmoittaudu Piraattipuolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi viimeistään 10. helmikuuta!

Tapani Karvinen,
pj, Piraattipuolue