Piraattipuolue » Savo-Karjala » Mikko Pietarinen
Mikko Pietarinen

Savo-Karjala / Kuopio
Yrittäjä
22 vuotta

Kotisivu
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
 
 
Olen perheellinen 22-vuotias yrittäjä Kuopiosta. Haluan saada Suomen tilanteeseen JÄRKEÄ. Suomella on yli 96 miljardia velkaa ja joka minuutti tulee 10 000€ lisää velkaa. Ihmiset eivät tästä välitä mutta karu totuus on se että konkurssi lähestyy. Ja kun valtio tekee konkurssin, tekee siellä asuvat ihmisetkin. Tämä tarkoittaa elintason romahdusta.

Kuka haluaa tiputtaa nykyistä elintasoa? Ei kukaan. Äänestäjät äänestävät vuosittain samoja vanhoja puolueita joissa hallitaan vain jahkailun ja väärien päätöksien tekemisen jalo taito.

Viime vuosien aikoina veroja on nostettu ja byrokratiaa lisätty. On ajateltu että kun veroja nostetaan niin valtion tulot lisääntyy. Näin ei kuitenkaan ole. Kun verohirttoköyttä kiristetään, parhaimmat veronmaksajat eli rikkaat ja suuryritykset muuttavat Suomesta pois ja pienyrittäjät kaatuvat konkurssiin, aiheuttaen verotuloissa romahduksen. Tästä tapahtuu ketjureaktiona työttömyyttä ja sitä kautta taas kustannuksia valtiolle. Uusia yrityksiä ei tänne nouse koska riskit ovat liian suuret ja byrokratian takia itsensä työllistäminen vaatii melkein korkeakoulututkinnon.

Ratkaisu ongelmiimme on verojen laskeminen kilpailukykyiselle tasolle ja byrokratian poistaminen. Myös oikeasti turhia menoja on leikattava, mm. koko kansan värväävä armeija on todella kallis pitää, se kun ei mitään tuota rauhanaikana. Samoin kehitysapu ja muut ulkomaantuet. Mikä järki on valtion ottaa joka vuosi lainaa 5 miljardia ja tukea ulkomaita miljardilla sekä miljardien kertasijoituksilla Kreikkaan?

Keino millä saisimme valtiolle satoja miljoonia ellei miljardeja tuloja olisi huumausaineiden laillistaminen eli niiden poistaminen mafioilta ja tuominen valtion verotettavaksi. Näin niiden käyttöä on helpompi valvoa, käyttäjät saavat ihmisarvoa ja rikollisuus vähenee tuntuvasti sekä turismi lisääntyy. Vankilat tyhjenevät ja poliisin sekä tullin työt vähenevät huomattavasti. Tämä miljardien tuotto voitaisiin ohjata suoraan velkojen maksuun, nykytilanne kun on se että valtio eli veronmaksajat maksaa koko huumeiden kieltämisen kissa-hiiri leikin. Huumeet eivät ole ongelma vaan niiden kaupan hallitseva rikollisuus. Muualla maailmalla on herätty tähän ja laillistaminen on aloitettu mutta Suomen päättäjät jahkailee.

Yksinkertaisesti ei ole aikaa jahkailulle. Radikaaleja toimia = radikaaleja tuloksia.

Piraattipuolue ajaa vapautta ja tasa-arvoa, nämä on itelle tärkeitä. Puoluekuria ei ole jolloin edustajat saavat olla omia itsejään ja kertoa mitä oikeasti ajattelevat ja ajavat. Tämä on myös äänestäjälle huippu asia.