Piraattipuolue » Keski-Suomi » Miika Hämynen
Miika Hämynen

Keski-Suomi / Jyväskylä
Piirihallituksen puheenjohtaja
Filosofian maisteri
30 vuotta

Kotisivut | Facebook | Google+ | Twitter | Vaaligalleria-haastattelu
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

Kuka on Miika Hämynen?

Olen ollut mukana Piraattipuolueen toiminnassa muutaman vuoden; kampanjoin aktiivisesti kunnallisvaaleissa 2012 ja sain 68 ääntä. Toimin Keski-Suomen piiriyhdistyksen hallituksessa puheenjohtajana ja nyt myös puoluehallituksen jäsenenä. Viime vuosina olen vaikuttanut mm. Jyväskylän pyöräilyseuran siivellä kotikaupunkini kaavoitukseen. Olen auttanut luomaan nostetta Jyväskylän seudun peliteollisuudelle peliosuuskunta Expan kautta.

Valmistuin vuonna 2012 Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenani romaaninen filologia/ranskan kieli, sivuaineinani englannin kieli ja tietotekniikka. Opiskeluaikanani osallistuin parinkin ainejärjestön toimintaan aina puheenjohtajuutta myöten. Toimin myös vuoden ajan Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan varapuheenjohtajana ja edustajiston varajäsenenä. Toimin tällä hetkellä Kelan puhelinpalvelussa asiakasneuvojana.

Minua kiinnostavat erityisesti hallinnon avoimuuteen, sananvapauteen ja tietosuojaan liittyvät asiat. Lisäksi kannatan perustuloa, kulttuurin ja tiedon vapautta sekä patenttijärjestelmän uudistamista. Liikun polkupyörällä, olen kaikkiruokainen. Perheeseeni kuuluu vaimo ja lapsi. Puhun erinomaista ranskaa ja englantia, tarpeen tullen myös ruotsia ja espanjaa.

Muualla verkossa