Piraattipuolue » Pirkanmaa » Markus Tasanen
Markus Tasanen

Pirkanmaa / Juupajoki
31 vuotta

Facebook | Twitter | Kotisivu | Vaaligalleria-haastattelu
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

Kahden lapsen 31-vuotias perheenisä, jolla on laaja kokemus työelämästä. Jouduin nuorena olosuhteiden pakosta valitsemaan opiskelujen sijasta työelämän, jonka vuoksi olen joutunut kiipeämään uratikkaita aina betonilattiatasolta lähtien. Olen huomannut tämän olleen vahvuus myöhemmin toimiessani osastopäällikkönä ja asiantuntijatehtävissä, sillä minulle on muodostunut kyky ottaa huomioon päätöksenteossa myös tavallinen työntekijä, niin hyvässä kuin pahassa. Olen myös kokenut kaikki ennakkoluulot, jotka tässä nykyisessä tutkintokulttuurissa tulee vastaan tällaiselle käytännönoppineelle kaverille. Tämä on pakottanut minut toimimaan ja ajattelemaan eri tavalla, kuin yleensä on totuttu. Lisäksi tämä on kasvattanut minut pyrkimään kantamaan vastuuni paremmin, sekä olemaan pelkäämättä vastoinkäymisiä.

Henkilökohtaisesti olen pettynyt eduskunnassa olevien puolueiden vastuunpakoiluun ja keskittymistä galluppimenestykseen yhteiskunnan toimivuuden sijasta. Nykyisessä eduskunnassa ollaan vieraannuttu tavallisen kansalaisen arjesta, jonka vuoksi olen päättynyt asettumaan tukijoideni kannustamana ehdokkaaksi. Minun mielestäni meillä tavallisilla ihmisillä ei ole tarpeeksi sanavaltaa päätöksentekoon, joka meitä kaikkia koskee, ja tämän vuoksi haluaisin tarjota suoran linjan kansanedustajaan. Lait ja määräykset tulee olla selkeitä ja yksinkertaisia, eikä niiden tule rajoittaa ihmisen itsemääräämisoikeutta.

Tärkein asiani on toimiva talous- ja veropolitiikka. Nykyinen monimutkainen ja epäselvä verotusmalli täytyy yksinkertaistaa, sillä tämä mahdollistaa verokikkailun vapauttaen ne ihmiset osallistumasta yhteiskunnan kustannuksiin, joilla siihen on eniten varaa. Tällä hetkellä tavallinen palkansaaja maksaa suhteessa huomattavasti enemmän veroa, kuin sellainen jolla on varaa odotella kevyemmin verotettuja tuloja tai kierrättää tulonsa valtion rajojen ulkopuolelta. Toisekseen yhteiskunnan perustoimintojen ja viranomaisten valvontatyön ulkoistaminen, tuottamaan eliitille entisestään matalaverotettua tuloa, ei suinkaan vähennä yhteiskunnan menoja. Harmaatalous tulee estää ensisijaisesti isojen poikien hiekkalaatikolla. Holtiton valtion velkaannuttaminen pitää laittaa kuriin. Talous- ja veropolitiikan tulee kannustaa lähtemään töihin ja yrittämään.

Toinen tärkeä asia on opetus- ja koulutustoimintojen uusiminen, koska meidän mallimme alkaa vanhanaikaistumaan ja tulemme jäämään muun maailman jalkoihin. Yhteiskunnan asenteiden tulee muuttua, jotta saamme ihmiset nopeammin työelämään sekä lisäksi lisä- ja uudelleenkoulutus tulee olla aidosti myös palkansaajan / yrittäjän kädenulottuvilla. Myös eläköityvien työntekijöiden käytännönkokemus tulee saada tehokkaammin kiertoon työelämässä. Nykyisessä informaatioyhteiskunnassa nuori helposti turhautuu ylipitkien opintojen parissa, jonka vuoksi on panostettava aitoon käytännön koulutukseen.

Edustajana lupaan ajaa lainsäädäntöä selkeämmäksi ja tukemaan todellista tasa-arvoa ja ihmisen itsemääräämisoikeutta, alentumatta minkään etujärjestön tai ryhmittymän edunvalvontaan. En tule lähtemään karkuun kesken kauden, sekä tulen tarjoamaan tavalliselle kansalaiselle avoimen kanavan päästä keskustelemaan kannanotoistani. Tämän vuoksi olen valinnut Piraattipuolueen, jonka perusarvot tukevat näkemyksiäni ja haluaa olla asettumatta kumpaankaan laitaan poliittista kenttää.