Piraattipuolue » Uncategorized » Markku Brask
Markku Brask

Uusimaa / Vantaa
Uudenmaan Piraattien puheenjohtaja
Executive Sales Manager

etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

Blogi

 

 

Olen 44-vuotias perheenisä, myynnin ja viestinnän ammattilainen, sekä elektronisen musiikin tuottaja. Työskentelen ohjelmistoalan yrityksessä myynnin tehtävissä, vastuullani Suomen markkina-alue. Olen opiskellut mm. viestintää ja johtamista. Myös johtoryhmätyöskentely on tullut viime vuosina tutuksi. Asun tällä hetkellä Vantaan Viertolassa. Piraattipuolueessa minua puhuttelee oikeastaan kaikki mitä agendalla on. Erityisesti seuraavat asiat ovat mielestäni tärkeitä kehittämisen kohteita.

Olen ollut aina yksityisyyden suojan ja sananvapauden vahva kannattaja. Yksityisyys on perusoikeus, osa normaalia inhimillistä elämää. Verovarojen tuhlaaminen koko kansan valvontaan ei ole järkevää, eikä sillä saavuteta rikosten torjunnassa haluttuja tuloksia. Viimeaikaiset paljastukset asian tiimoilta ovat viemässä ihmiskuntaa kehityksessä taaksepäin. Todellista kehitystä olisi yksilön oikeuksien tunnustaminen ja oikeus sananvapauteen myös niissä maissa missä sitä nykyisin rajoitetaan. Myös erilaisuus on osa sanavapautta – jokaisella on oltava vapaus valita kuinka haluaa elämänsä elää, kunhan valinnat eivät vahingoita muita.

Nykyaikainen teknologia mahdollistaa julkishallinnon prosessien kehittämisen ja tehostamisen. Julkisen sektorin taakkana on liiallisuuksiin paisunut byrokratia. Surullisia esimerkkejä voi poimia uutisvirrasta päivittäin, oli kyse sitten yksilöistä tai yrityksistä. Prosessien päivittäminen nykyaikaan ei ainoastaan tuottaisi säästöjä, vaan antaisi myös tilaisuuden pysyä kehityksen mukana. Tästä syntyisi myös kansallista kilpailukykyä. Osaamista meillä on.

Yksi tehokas tapa päästä eroon ihmisten kiusaamisesta ehdollisilla ja monimutkaisilla säännöillä olisi perustulon lanseeraus. Perustulo toisi ihmisille lisää valinnanvapautta, jota nykyisin rajoitetaan täysin keinotekoisilla ja ketään hyödyttämättömillä sääntöhirviöillä. Yhteiskunnan tulisi kannustaa ihmisiä kokeilemaan ja löytämään vahvuuksiaan. Sitä kautta syntyy positiivinen kierre joka kantaa pitkälle ja tuottaa myös enemmän verotuloa.

Lapsiperheet ovat lähellä sydäntäni kolmen lapsen isänä. Peruskoulutusta tulee kehittää jatkuvasti vastaamaan uusinta tietoa ja tutkimusta. Kaikilla on oltava yhdenmukaiset mahdollisuudet oppia ja kehittyä. Säästökohteiden etsiminen lapsista ja nuorista on edesvastuutonta.

Blogistani voit lukea lisää ajatuksiani – paljon muustakin kuin politiikasta.



Vastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)