Piraattipuolue » Pirkanmaa » Maria Morri
Maria Morri

Pirkanmaa / Tampere
Piirin varapuheenjohtaja
Yhteiskuntatieteiden kandidaatti,
freelance-kirjoittaja ja -kuvaaja
26 vuotta

Kotisivut, blogi | Twitter | Facebook | IRC-Galleria

Kuka on Maria Morri?

Olen 26-vuotias yhteiskuntatieteiden kandidaatti, ja työstän tällä hetkellä graduani. Olen aikanani aloittanut opiskelut tiedotusopin journalismilinjalla, mutta sittemmin siirtynyt mediakulttuurin pariin.

Keväällä 2013 minut valittiin Pirkanmaan piirin varapuheenjohtajaksi. Olen tätä ennen ollut kaksi vuotta Pirkanmaan piiriyhdistyksen hallituksen jäsenenä sekä Piraattipuolueen eduskuntavaaliehdokas vuonna 2011 ja kuntavaaliehdokas 2012. Lähden Eurovaaleihin, koska haluan olla kehittämässä järkevämpää ja vapaampaa yhteiskuntaa.

Minulle tärkeitä arvoja ovat sananvapaus, tasa-arvo, yksityisyydensuoja, kulttuurin vapaus ja päätöksenteon läpinäkyvyys. Kansalaisaloitteet on otettava äänestykseen ja kansan ääntä on kuunneltava, ja valtaa hajautettava sen keskittämisen sijasta. Avoimet ohjelmistot parantavat maailmalla kilpailukykyämme ja vastikkeeton perustulo tuo helpotusta moniin sosiaalisiin ongelmiin, kuten epäinhimilliseen byrokratiahelvettiin ja tukiloukkuihin. Kannatan myös ylipäätään ihmisten vapauden lisäämistä. Ihmiset ovat luovia, toimeliaita ja oma-aloitteisia, jos heidän annetaan sitä olla.

Asun Tampereella ja kirjoitan omaa muoti- ja lifestyleblogi Heijastuspintaa, jonne olen jo pitkään sujuvasti ujuttanut myös politiikkaa ja piraattiteemoja tavoitteenani korruptoida nuoret naiset ja miehet kiinnostuneeksi politiikasta. Olen Heijastuspinnan kautta myös blogiportaali Indiedays Inspirationissa free-bloggaajana. Harrastan elokuvia ja sarjoja, lukemista, valokuvausta ja luonnossa liikkumista.

Pidän itseäni arvoliberaalina heikompien puolustajana, joka ei pelkää nostaa vaikeitakaan aiheita pöydälle keskusteltavaksi tai kyseenalaistaa olemassaolevia rakenteita parempien ratkaisujen löytämiseksi. Muutos voi olla pelottavaa, mutta onneksi meillä ihmisillä on toisemme, joista löytää rohkeutta.