fi | sv | en | ru

Kuntavaalit 2017

Vuoden 2017 kuntavaaleissa piraateilla tulee olemaan ehdokkaita kaikissa Manner-Suomen vaalipiireissä. Ennusteiden mukaan piraatit saavat valtuustopaikkoja ainakin seitsemällä paikkakunnalla. Puolueen kannatus on kasvanut vuosi vuodelta kautta maan sekä vaaleissa että gallupeissa. Piraattipuolue on eduskunnan ulkopuolisista puolueista suurin.

Piraattipuolueen kuntavaaliohjelma on puolueohjelman mukainen. Kullakin piiriyhdistyksellä voi lisäksi olla piiri- ja kuntakohtaisia vaaliohjelmia.

Ehdokkaaksi

Jos olet piraatti tai muuten piraattimielinen, niin harkitse lähtemistä piraattien kuntavaaliehdokkaaksi. Tulevissa vaaleissa piraateilla tulee olemaan enemmän ehdokkaita kuin koskaan aikaisemmin ja mukaan mahtuu vielä. Jos ehdokkuus kiinnostaa, käy täyttämässä lomake ja sinuun otetaan yhteyttä myöhemmin. Tämä ilmoittautuminen ei vielä sido mihinkään, joten lomaketta rohkeasti menemään!

Ehdokasvalinnat

Virallinen ehdokasasetteluprosessi alkaa piraattipuolueessa piiriyhdistyksittäin jo vuoden 2016 aikana. Kaikki ilmoittautuneet eivät välttämättä pääse ehdokkaaksi.

Vaalikelpoinen eli kelpoinen ehdokkaaksi kuntavaaleissa on henkilö,
1) jonka kotikunta kyseinen kunta on,
2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa ja
3) joka ei ole holhouksen alainen (vajaavaltainen).
Vaalikelpoisuuden rajoituksista säädetään kuntalain 72 §:ssä.

Kuntavaaleissa äänioikeutettu on jokainen viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttävä henkilö, joka on
a) Suomen tai muun EU:n jäsenvaltion taikka Islannin tai Norjan kansalainen ja jonka kotikunta kyseinen kunta on 51. päivänä ennen vaalipäivää; tai
b) muun valtion kansalainen, jonka kotikunta kyseinen kunta on 51. päivänä ennen vaalipäivää ja jolla on ollut yhtäjaksoisesti kotikunta Suomessa kahden vuoden ajan laskettuna 51. päivästä ennen vaalipäivää; tai
c) EU:n tai Suomessa toimivan kansainvälisen järjestön palveluksessa ja jolla on asuinpaikka kyseissä kunnassa 51. päivänä ennen vaalipäivää edellyttäen, että hänen tietonsa on talletettu hänen pyynnöstään väestötietojärjestelmään ja että hän on kirjallisesti ilmoittanut maistraatille viimeistään 52. päivänä ennen vaalipäivää haluavansa käyttää ääniokeuttaan kuntavaaleissa.

Ehdokkaiden tulee hyväksyä puolueohjelma ja toimia erityisesti periaateohjelman mukaisesti.

Piiriyhdistys voi päättää periä pienen ehdokasmaksun, jolla katetaan vaaleista aiheutuvia kuluja, kuten vaalijulisteita. Mahdollinen ehdokasmaksu maksetaan vasta sitten, kun ehdokkuus on vahvistettu.

Piraattipuolueen kuntavaaliehdokkaiksi valitut

Piiriyhdistyksemme valitsevat ehdokkaita vuoden 2017 alkupuolelle saakka. Tälle sivulle kootaan linkit kunkin kunnan tiedossa oleviin ehdokkaisiimme. Sivua päivitetään aina piirikokousten jälkeen.

01 Helsinki

02 Uusimaa: Espoo, Vantaa, muu Uusimaa

03 Varsinais-Suomi: Turku, muu Varsinais-Suomi

04 Satakunta

06 Häme

07 Pirkanmaa: Tampere, muu Pirkanmaa

08 Kaakkois-Suomi

09 Savo-Karjala

10 Vaasa

11 Keski-Suomi: Jyväskylä, muu Keski-Suomi

12 Oulu: Oulun kaupunki, muu Oulun vaalipiiri

13 Lappi

Auta piraatteja menestymään vaaleissa

Voit antaa tukesi esimerkiksi osallistumalla kampanjointiin piiriyhdistyksen kautta, lahjoittamalla rahaa vaalikulujen kattamiseen, liittymällä jäseneksi, hakemalla ehdokkaaksi tai ostamalla kannatustuotteita.