Piraattipuolue » Keski-Suomi » Jyri Hämäläinen
Jyri Hämäläinen


Keski-Suomi / Jyväskylä
Luonnontieteiden kandidaatti

Facebook | TwitterVaaligalleria-haastattelu | Radio Jyväskylän haastattelu
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

Olen Jyri Hämäläinen, 26-vuotias luonnontieteiden kandidaatti Jyväskylästä. Olen ollut Piraattipuolueen aktiivijäsen perustamiskokouksesta lähtien ja olen lisäksi myös Edistyspuolueen jäsen. Olen aiemmin ollut ehdolla eduskunta- ja kunnallisvaaleissa Piraattipuolueen listoilla, toiminut Keski-Suomen piraattien puheenjohtajana ja toiminut Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnassa. Olen vaalien aikaan edelleen opiskelija, mutta valmistunen fyysikoksi kohtuullisen pian.

Olen arvopohjaltani hyvin johdonmukaisesti klassinen liberaali. Vaaleissa ajan innokkaimmin yleistä sääntelyn ja holhouksen vähentämistä, kuten aukioloaikojen vapauttamista, monopolien purkua ja sananvapausloukkausten ja muiden ihmisoikeusloukkausten pysäyttämistä. Kannatan myös voimakkaasti siirtoäänivaalitapaan siirymistä ja perustulon käyttöönottoa.

Liberaalin ideologian lisäksi äänestymiskäyttäytymiseeni tulee vaikuttamaan koulutukseni muun muassa sen kautta, että kannatan voimakkaasti fossiilisten polttoaineiden korvaamista ydinenergialla ja geenitekniikan laajamittaista hyödyntämistä. Harrastan liutaa stereotyyppisiä nörttiharrastyksia, kuten roolipelejä, lautapelejä ja keräilykorttipelejä, mutta politiikkaan vaikuttaa lähinnää purjelentoharrastukseni, koska sen kautta olen turhautunut viime vuosikymmenten aikana käsiin räjähtäneeseen harrasteilmailun byrokratiaan, mistä on tullut Suomen räikeimpiä esimerkkejä holtittomasta sääntelystä ja holhouksesta.