Piraattipuolue » Pirkanmaa » Juha Ristimäki
Juha Ristimäki

Pirkanmaa / Tampere
Ohjelmistosuunnittelija, diplomi-insinööri
36 vuotta

Vaaligalleria-haastattelu
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
 

Kuka on Juha Ristimäki?

Olen 36-vuotias diplomi-insinööri, ohjelmistosuunnittelija ja esimies. Mutta ennen kaikkea optimisti. Siksi uskon suomalaisiin ja meidän kykyihimme elää oma elämämme meille itsellemme sopivimmalla tavalla.

Kiinnostuksen kohteet Piraattipuolueen tavoitteissa sekä politiikassa yleensä

Suomi on täynnä ideoita, jotka tarvitsisivat vain vapautta ja uskallusta itääkseen. Haluan olla tuomassa muutosta. Kertoa, että kaikkeen ei voi varautua, kaikelta ei voi suojautua eikä meitä kaikkia tarvitse holhota pienen erityisryhmän vuoksi. Raskaan säätelyn haitat ovat tällä hetkellä huomattavasti etuja suuremmat ja järjetön määrä luovuutta, energiaa ja ideoita jää käyttämättä, koska niiden eteenpäinvieminen vaatisi kasan lupia ja virkamiehistön ennakkoharkintaa.

Vähennetään liiallisia ja päällekkäisiä määräyksiä sekä elinkeinoelämässä että yksityisiltä ihmisiltä. Kaikki vuosien saatossa paikkailtu ja yksittäisiin epäkohtiin tarttuva säätely pitäisi purkaa. Lähtökohdaksi tulisi ottaa yrittämisen ja tekemisen salliminen sekä keskittyä ennaltaehkäisyn sijaan luottamaan kansalaisiin.

Nykyinen sosiaaliturva olettaa pääsääntöisesti ihmisen olevan joko kokoaikaisesti töissä tai sitten täysin työtön. Kuitenkin nykyään työsuhteiden muodot monipuolistuvat vauhdilla ja ihmisillä voi olla joko osa-aikaisia tai useita rinnakkaisia työnteon muotoja. Perustulo auttaisi monissa ongelmakohdissa ja toisi huomattavaa joustavuutta työmarkkinoille. Koska kaikki sen lisäksi tehty työ ja tienatut tulot hyödyttäisivät kansalaista, estäisi se tehokkaasti kannustinloukkujen muodostumista. Lisäksi perustulo lisäisi yrittäjyyttä, sillä se tarjoaisi vahvan turvaverkon vaikka yritysidea ei kantaisikaan.