Piraattipuolue » Uncategorized » 134 Joona Laaksonen
134 Joona Laaksonen

Uusimaa / Vantaa
Piirihallituksen jäsen
Piraattien eduskuntavaaliehdokas Uudenmaan vaalipiirissä
Merkonomi
22 vuotta

Twitter | Vaaligalleria-haastattelu
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

Olen 22-vuotias talous- ja toimistopalvelujen merkonomi. Politiikkaan (”Eduskunnan sisäiseen”) tutustuin vasta 16-vuotiaana, Piraattipuolueeseen taasen 2013 Chisugaten aikaan. Sitä aiemmin en edes tiennyt, että on olemassa ulkopuolisia puolueita.

Puolueen teemoista minulle tärkeimpiä asioita ovat yksityisyydensuoja, tekijänoikeuksien päivittäminen nyky-yhteiskuntaan sekä oikeusturva ja yhdenvertaisuus. Ruotsin opiskelu on tehtävä valinnaisaineeksi, koska se vie tilaa muilta kieliltä. Varsinkin, kun harva enää käyttää ruotsia jokapäiväisessä elämässään niin Suomessa kuin maailmalla. Kannatan myös, että kielten opiskelu aloitetaan jo varhaisemmin kuin tänä päivänä. NATOon suhtaudun hyvin varautuneesti, vaikka Ukrainan kriisi onkin hieman vaikuttanut kantaani. Toivon silti, että asia päätetään kansanäänestyksellä.

Suomen päihdepolitiikka on täysin epäonnistunut. Tupakkatuotteet piilotettua eritoten nuorten kiinnostus on kasvanut, koska ”se on kiellettyä”. Alkoholijuomien verotuksen takia ihmiset hakevat juomansa ulkomailta, ja näin verotulot jää saamatta. Nyt ihmiset juovat omassa kotonaan, missä päihdeongelmat eivät ole vähentyneet. Päihdehoitoa ja kuntoutusta tulisikin kehittää ja sen tulisi olla vapaaehtoista, ihmisarvoa kunnioittavaa sekä kaikkien saatavilla. Ravintoloiden alkoholiverotusta tulisi keventää, koska niissä asiakkaiden juominen tapahtuu sosiaalisessa ja valvotussa tilassa.