Piraattipuolue » Piraattiopiskelijat » Joni Räsänen
Joni Räsänen

Pirkanmaa / Tampere
Opiskelija, tutkimusapulainen
26 vuotta

Vaaligalleria-haastattelu
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
 
Olen lopputyötä vaille valmis opiskelija ja tutkimusapulainen Tampereen teknillisestä yliopistosta. Yliopistolla asiat on alkaneet mennä siihen suuntaan, että en näe muuta mahdollisuutta kuin lähteä itse politiikkaan korjaamaan asia. Yliopisto säästää rahaa tutkimuksesta ja opetuksesta, mutta samaan aikaan saa kuulla kuinka hallinnon kokoa kasvatetaan.

Toinen asia, joka kaipaa korjausta on mielestäni se, ettei kellään ole rohkeutta tehdä suuria uudistuksia juuri nyt, kun niitä kaivattaisiin. Suomen velanottoa ei lopeteta juustohöylällä vaan konkreettisilla ja laajoilla uudistuksilla. Miksi Suomen verojärjestelmän on oltava niin monimutkainen, että pienyritykset kärsivät? Miksei meillä ole yrityksen perustamista helpottavaa perustuloa käytössä?

Minusta meidän Suomessa täytyy luottaa itseemme ja toisiimme. Ei säätää yksityiskohtaisia lakeja ohjaamaan kansalaisten ja yritysten toimintaa, eikä säätää verojärjestelmää hyödyttämään tietynlaisia yksilöitä, tietynlaisia yrityksiä. Ei meidän ole järkeä kilpailla KESKENÄMME! Samaan aikaan häviämme kansainvälisesti. Minä luotan jokaiseen suomalaiseen.