Piraattipuolue » Oulu » Jiri Keronen
Jiri Keronen

Oulu
Piirihallituksen jäsen
Yrittäjä, oikeustieteen ylioppilas
28 vuotta

Blogi | Vaaligalleria-haastattelu
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

Kuka on Jiri Keronen?

Olen 28-vuotias yrittäjä, sisällöntuottaja ja opiskelija. Kansainvälisen piraattiliikkeen filosofia ja tavoitteet ovat sydämen asia. Näistä teemoista erityisen tärkeiksi koen teknologian kehityksen ihmiskunnan ongelmien ratkaisemiseksi, ihmisoikeudet kaikissa muodoissaan sekä yksityisyydensuojan ja henkilökohtaiset vapaudet. Muita teemoja, joita olen nostanut esille, ovat olleet kieltolakien toimimattomuus, vallan hajauttaminen ja suora demokratia.

Minulla on esiintymis- ja tiedottamiskokemusta, ja tunnen mediaa monesta eri näkökulmasta. Olen tehnyt töitä toimittajana ja toiminut erilaisten yhdistyksien hallituksissa. Minua on haastateltu lehtiin ja olen esiintynyt lukuisia kertoja televisiossa sekä paikallisilla että kansallisilla kanavilla. Entisessä kotikaupungissani Turussa olen ollut vakiodebatistina Aamuset-sanomalehdessä. Minulla on oma blogi sekä blogi Uudessa Suomessa ja kirjoitan Bittiraha.fi-portaaliin.

Poliittisista luottamustehtävistä on kokemusta alueyhdistyksien hallituksista, nuorisovaltuustossa sekä kaupunginvaltuustosta varavaltuutettuna. Minulla on kokemusta vaaleista sekä ehdokkaana että tukijoukoissa, ja olen kerännyt puolueiden kannattajakortteja ja kansalais- sekä kuntalaisaloitteita aktiivisesti. Olen tehnyt kampanjointia käytännössä ja oppinut paljon siitä, miten se toimii.