Piraattipuolue » Varsinais-Suomi » Jetro Vesti
Jetro Vesti

Varsinais-Suomi / Turku
Filosofian maisteri, tohtorikoulutettava
27 vuotta

Kotisivu | Vaaligalleria-haastattelu
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

Olen Jetro Vesti, 27-vuotias turkulainen filosofian maisteri. Teen tällä hetkellä väitöskirjaa Turun yliopiston matematiikan laitoksella tohtorikoulutettavana. Olen ehdolla vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomen vaalipiiristä Piraattipuolueen listalta.

Olen ihan tavallinen ihminen kuka tykkää hyvästä viinistä, pokerista, raskaasta musiikista, historiasta, maantieteestä, taikuudesta, kuntoilusta ja matkustamisesta. Pidän hyvää huolta omasta taloudestani; en ole koskaan ollut kenellekään velkaa ja rahaa on aina jäänyt yli. Kierrätän kaiken mitä käytän, enkä koskaan osta mitään tavaraa kaupasta turhaan, vaan käytän asiat aina loppuun. Mielestäni valtion asioita pitäisi hoitaa samalla vastuullisuudella, laajemmassa skaalassa toki.

Olen jo 7-vuotiaasta asti ollut huolissani maailman tilasta ja siitä kuinka kestämättömästi elämme, tällä menolla meillä ei ole pitkää tulevaisuutta. Nykyiset päättäjät eivät ole olleet kykeneväisiä muuttamaan asiaa, joten ainoa vaihtoehto on lähteä itse ehdolle. Yritän nähdä asiat pitkällä aikavälillä, enkä vain yhden vaalikauden yli. Niin talouden kuin ympäristönkin on oltava kestävällä pohjalla. Meillä on vain yksi maapallo.

Yleensä kun poliitikko näkee jonkun itseään epämiellyttävän asian, hänen ensimmäinen ratkaisunsa on kieltää se lailla. Tämä ei useinkaan poista ongelmaa, vaan päinvastoin pahentaa sitä. Juuri tämän takia haluankin, että päätöksenteko perustuisi enemmän tutkittuun tietoon, esitetyt keinot kun eivät aina johda haluttuun lopputulokseen. Huonoa lainsäädäntöä täytyy siis pystyä purkamaan mikäli se ei toteuta sille asetettuja tavoitteita.

Haluan muutenkin avoimempaa ja läpinäkyvämpää päätöksentekoa ja hallintoa. Virkamiesten ja poliitikkojen tekemät päätökset eivät ole heitä itseään varten, vaan ne koskettavat jokaista kansalaista. Tämän takia koko päätöksentekoprosessin tulee olla avointa ja siihen liittyvät asiakirjat julkisia. Kannatan myös suorempaa demokratiaa, kansalaisten mielipide ei heijastu sellaisenaan eduskuntaan.

Vaaliohjelmaani pääset tutustumaan tarkemmin nettisivuiltani osoitteesta jetro.vesti.fi.