Piraattipuolue » Varsinais-Suomi » Janne Uotila
Janne Uotila

Varsinais-Suomi / Turku
Piirihallituksen jäsen
32 vuotta

Facebook | Twitter | Vaaligalleria-haastattelu
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
 
Olen 32-vuotias kahden lapsen isä Turusta. Työelämässä olen ollut 15-vuotiaasta alkaen työskennellen koko ajan rakennustuoteteollisuudessa. Työn ohella opiskellen olen suorittanut erikoisammattitutkinnon sekä kaksi ammattitutkintoa.

Kannatan perustulon käyttöönottoa, joka korvaisi erilaiset sosiaalituet. Perustulon käyttöönotto tekisi kaikesta työnteosta kannattavaa ja poistaisi kannustinloukut. Byrokratia vähentyisi huomattavasti, kun erilaisia tukia ei enää tarvitsisi enää erikseen hakea, käsitellä ja myöntää. Perustulo olisi kaikille sama, joten se olisi selkeä ja tasa-arvoinen järjestelmä, jolloin ei olisi myöskään epäselvyyksiä sosiaalitukien mahdollisesta väärinkäytöstä tai myöntämisestä väärin perustein.

Kaikista kauppojen ja liikkeiden aukioloajoista, sekä muusta vastaavasta sääntelystä tulisi luopua. Kaikilla aloilla tulisi sallia vapaa kilpailu ilman viranomaisten tarveharkintaa ja monopoleja.

Tuloverotusta on alennettava, jotta työllisyys kasvaa ja kaikesta työnteosta tulisi kannustavampaa ja kannattavampaa. Myös muuta verotusta on pyrittävä alentamaan. Veroprosenttien alennusta voidaan kompensoida mm. poistamalla erilaiset verovähennykset ja yritystuet käytöstä, sekä muutenkin yhtenäistämällä ja yksinkertaistamalla verotusta, joka vähentäisi myös huomattavasti byrokratiaa.

Vähemmän sääntelyä, byrokratiaa ja veroja. Vapaus ja vastuu ihmisille.