Piraattipuolue » Piraattiopiskelijat » Janne Paalijärvi
Janne Paalijärvi


Uusimaa / Espoo
Uudenmaan Piraattien varapuheenjohtaja
Puoluehallituksen jäsen
Piirihallituksen jäsen
Ohjelmistotestaaja, tekniikan kandidaatti
33 vuotta

etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

Kotisivut | Blogi | Twitter | Facebook | Meppigalleria-haastattelu | Vaaligalleria-haastattelu

Kuka on Janne Paalijärvi?

Olen 33 vuotta vanha tekniikan kandidaatti. Pidän tekniikasta ja tietokoneista, ja tämä onkin vienyt minut nykyisten tyotehtävieni pariin ja yliopistolle Otaniemeen. Olen toiminut IT-alalla testaussuunnittelijana ja ohjelmistotestaajana vuodesta 2008 lähtien ja harrastanut kansalaisaktivismia yhä enenevässä määrin aina Masinointi-liikkeen alkuajoilta lähtien. Asun tällä hetkellä Espoon Leppävaarassa. Vapaa-aika kuluu sekalaisiin web-projekteihin ja puolueen toiminnan pyörittämiseen jopa niin suuressa määrin, ettei muuhun oikein aikaa jääkään.

Sananvapaus- ja yksityisyydensuojakysymykset ovat kiinnostaneet minua viimeiset 10 vuotta. Kehityskulku Suomessa ja maailmalla on synkkä. Haluan muuttaa asioita parempaan suuntaan. Siksi liityin Piraattipuolueeseen.

Haluan edistää hallinnon avoimuutta ja järkevien IT-hankintojen tekemistä. Piraattipuolueessa olen toiminut sen perustamisesta lähtien, olen ollut mukana etenkin Uudenmaan piirijärjestön toiminnassa. Olen ollut mukana keräämässä kannattajakortteja seka ehdokkaana kaksissa valtakunnallisissa vaaleissa sekä yksissä ylioppilaskuntavaaleista. Olen käyttänyt huomattavat määrät työtunteja vaalien järjestämiseen Uudellamaalla. Toisinsanoen organisatorista kokemusta löytyy. Poliittiset pykälät ja deadlinet eivät tule minulle yllätyksenä. Osaan myös itsepintaisesti kaitsea ja järjestellä juttuja ihmisten välillä kuntoon.

Henkilökohtaisilta ominaisuuksiltani olen rationalisti ja utilitaristi. Yritän ajatella asiat maalaisjärjellä ja tehdä ratkaisuja, jotka hyödyttävät mahdollisimman suurta osaa väestöstä.

Piraattipuolueen teemoissa minua kiinnostavat sananvapaus ja yksityisyydensuoja. Näiden varaan rakentuu sivistysyhteiskunta. Pyrin olemaan poliittisessa ilmaisussa säyseä, mutta sivaltelen kyllä pilkkakirveellä silloin kun tarvetta sille on. Kirjoitan aina kuitenkin 100% asiaa.