Piraattipuolue » Helsinki » Janne P. Hukkinen
Janne P. Hukkinen

Helsinki
Yrittäjä, motivaatiosuunnittelija
43 vuotta

Kotisivu | Youtube-kanava | Facebook | Google+ |
Linkedin | Twitter | Citeulike

Katso haastattelu (Yle Areena)

Kuka on Janne P. Hukkinen?

Olen aloitteleva yrittäjä ja kognitiotieteen loppuvaiheen opiskelija. Konsulttina analysoin työntekijöiden motivaatiota, suunnittelen käyttöliittymiä sekä muotoilen palveluita ja prosesseja motivoiviksi käyttää. Sovellan tässä pelisuunnittelun ja pelillistämisen työkaluja, kognitiotiedettä ja antropologiaa. Haaveenani on suunnitella näin myös yhteiskunnan rakenteita, prosesseja ja palveluja sellaisiksi, että ne olisivat motivoivia käyttää.

Keväällä pääsinkin mukaan Helsingin yliopiston ja LähiTapiolan Master Class 2013 hyvä yhteiskunta –projektiin, jossa konseptoimme yhteiskunnallisen henkilöstöpalveluyrityksen: Byrocra tarjoaa osa-aikaista työtä koulutetuille. Minimoimme työntekijöidemme kannustinloukut ja näin lisäämme heidän motivaatiotaan ottaa työtä vastaan.

Lisätietoja täällä.

Haluan viedä verkkodemokratian työkalut poliittiseen päätöksentekoon. Lupaankin käyttää Palautevirta.Hukkinen.JP -verkkopalveluani europarlamentaarikkona aina, kun päätöksen tekemiseen on aikaa vähintään viikko (mahdollisesti vähemmänkin) sekä OtaKantaa.fi -vuorovaikutusfoorumia valmistelussa olevista asioista keskustelemiseen ja tiedottamiseen. Kaikki 15-vuotta täyttäneet voivat osallistua keskusteluun ja päätöksentekoon.

Kannatan parhaimman argumentin periaatetta ja haluan soveltaa tiedon ja tietämisen ymmärtämystäni poliittisessa päätöksenteossa ja tavalliselle ihmiselle tärkeiden ongelmien ratkaisemisessa. Olen kiinnostunut ongelmien uudelleenmäärittelystä ja sellaisista systeemisistä ratkaisuista, jotka voidaan toteuttaa heti riippumatta muista yhteiskunnan rakenteista.

Vastustan vihamielistä ja ideologista kohkaamista – osa tärkeimmistäkin faktoista kun jää tällöin helposti huomiotta. Radikaaleihin muutoksiin sekä hajoita ja hallitse-tyyppisiin ratkaisuihin pitää suhtautua varauksella, koska lapsi voi mennä pesuveden mukana ja ylilyönnistä seuraa helposti vastareaktio ja tilanteen eskaloituminen, joka sitten pilaa asian entistä huonommaksi. Ihanteellinen tavoite kääntyy itseään vastaan. Hyviä asioita syntyy pikemminkin yhteistuumin ja avomielin!

Kampanjani ja edustajakauteni aikana pyrin hyödyntämään internet-palvelujen mahdollisuuksia lisätäkseni poliittisen päätöksenteon läpinäkyvyyttä, omaa ja muiden tietämystä erilaisista asioista sekä nuorten ja nuorten aikuisten mielenkiintoa politiikkaa kohtaan.

Erityiset kiinnostuksen kohteet Piraattipuolueen tavoitteissa sekä politiikassa yleensä:

EU:n on otettava tiukka passiivisesti suojautuva linja tietoverkoissa tapahtuvaa vakoilua ja henkilötietojen urkintaa vastaan. Tiedustelupalvelujen toimista on tiedetty jo vuosia, mutta vasta Edward Snowdenin tietovuotojen myötä ongelmaan on todella havahduttu. Vai onko?

Tärkeimpiä kysymyksiä onkin se, miten EU:n lainsäädännöllä ja hankkeilla voidaan parantaa kansaliaisten yksityisyyden suojaa?

Tekijänoikeuslainsäädäntömme lobbattu nihilismi on yritystoimintaa ja palveluinnovaatiota lannistavana osaltaan syynä siihen, että suomalaiset ja eurooppalaiset kärsivät nyt Yhdysvaltain urkinnasta. Kaikki johtavat verkkopalvelut ovat yhdysvaltalaisia ja moni eurooppalainen ja suomalainen kansalainen käyttääkin niitä siksi. Esimerkiksi Youtube ei olisi koskaan voinut syntyä Suomeen, koska tekijänoikeuslainsäädäntö asettaa verkkopalvelun poikkeuksettomaan vastuuseen käyttäjien sisällöistä. Yhdysvalloissahan riittää, että tarjoaa mahdollisuuden tekijänoikeusloukkauksista raportoimiseen. Päätoimittajavastuu jyllää Suomessa. Se lisää palvelujen ylläpitäjien riskiä ja hankaloittaa siten uusien palveluiden kehittämistä.

Miksi Suomen kilpailukyvyn kannalta ratkaisevalle ja hyvin skaalautuvalle vientiteollisuudelle ei anneta sellaista lainsäädännöllistä tukea tukea, jonka se ansaitsisi voidakseen pelastaa Suomen taloudellisen tulevaisuuden?

Päätoimittajavastuukysymykseen liittyen valitin vuonna 2012 eduskunnan oikeusasiamiehelle Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden toiminnasta. Se ei nimittäin antanut korvauksetta sähköpostitse kopiota ns. Lieksan Facebook jutussa vaikka Helsingin käräjäoikeus antoi (toisessa jutussa). Olisin tarvinnut päätöksen perusteluja voidakseni arvioida omaa oikeudellista asemaani Palautevirta-verkkopalvelun ylläpitäjänä. Hämmästyttävää kyllä, viranomaistoiminnan julkisuutta koskevan lain tulkinta vaihtelee käräjäoikeudesta riippuen. Helsinki noudattaa, Pohjois-Karjala ei. Asia on vielä kesken.

Lisätietoja täällä.

Internet ja teknologinen kehitys muuttaa niitä mekanismeja, joilla ihmisten henkilökohtainen eri medioiden luoma kulttuuripääoma syntyy. Mediakayttäytyminen saa uusia muotoja (kuten Youtube, musiikin, tv-sarjojen ja elokuvien lataaminen, netti-tv). Myös tavallisen ihmisen osallistumismahdollisuudet lisääntyvät, halventuvat ja helpottuvat jatkuvasti teknologisen kehityksen seurauksena (valo- ja videokuvaaminen, editointi, tuotosten jakaminen). Pysyykö lainsäädäntö kehityksessä mukana vai sitooko se luovien ihmisten ja tulevaisuuden yrittäjien kädet?

Haluan olla mukana löytämässä ratkaisuja näihin kysymyksiin ja ongelmiin. Halan tarjota kansalaisille mahdollisuuden olla mukana tekemässä päätöksiä näistä asioista. Uskon, että parhaimmat ratkaisut löytyvät, kun eri osapuolien näkökulmat huomioidaan mahdollisimman monipuolisesti, käytännöllisesti, avoimesti ja kiihkottomasti.

Millaisia näkökulmia sinulla on yllä oleviin kysymyksiin liittyen? Kommentoi Facebook-sivulleni.