Piraattipuolue » Uncategorized » 138 Jaana Mikkola
138 Jaana Mikkola

Helsinki
Piraattien eduskuntavaaliehdokas Uudenmaan vaalipiirissä
Radiojuontaja, sihteeri
27 vuotta

etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
 
Olen tällainen perus poliittisesti epäkorrekti vasenliberaali foliohattutäti Helsingin Kalliosta. En pidä yhteiskunnasta, jossa joku muu asettaa normit ja päättää puolestasi, millainen sinun, tai minun tulisi olla. En suostu astumaan mihinkään valmiiseen muottiin, jos tuntuu etten siihen sovi. Ihmiset tulee ottaa huomioon yksilöinä.

Ihmisten vapautta ja valtion turvallisuutta ei voida asettaa vaakakupin eri puolille. Yksityisyys, sananvapaus ja oikeusturva ovat ihmisoikeuksia! Kansalaisten kyttäämiselle kaikille muodoissaan on tultava loppu. (Viranomaisten suorittama verkkovalvonta, valtioiden tiedusteluelinten kuten NSA:n käsittämättömän röyhkeä ihmisten oikeuksista piittaamattomuus, kaikenlaiset nettipoliisit, Googlen toiminta…)

Valta tulisi olla ihmisillä ja asioihin voitava oikeasti vaikuttaa sen sijaan, että niistä päätetään paskaveli-järjestelyillä, monikansallisten yritysten intressejä mukaillen ja ylipäätään kabineteissa suljettujen ovien takana. Päätöksenteko tarvitsee avoimuutta, jota Piraatit ajavat.

Naton näen Yhdysvaltojen sotakoneiston jatkeena, eikä Suomella pitäisi olla minkäänlaisia intressejä osallistua tuon roistovaltion etujen tavoitteluun. Puolueettomuus on Suomen paras puolustus.

Vastustan myös EU:n liittovaltiokehitystä, sen tarkoittaessa lakien ja pykälien sääntelyä yhä kaukaisemmissa elimissä ja näin ollen lähidemokratian vähenemistä, eli ’tavallisen pienen ihmisen’ kyvyistä vaikuttaa omiin asioihinsa. Eli vastustan pankkien, yksityisten yritysten ja monokkeli-miesten ehdoilla toimivaa EU:ta ja lyhyesti sanottuna rötösherrat Brysselissä ei oo meidän puolella. (Ylipäätäänhän ETYJ- ja ETA-sopimuksethan ovat voimassa ilman koko EU:hun kuulumistakaan. Schengen-sopimus taas on aivan huijausta siinä mielessä, että se voidaan aina ’poistaa käytöstä’, kun siltä tuntuu. (Helsingin yleisurheilukisat, Portugalin Nato-kokous mm.))

Vaikutukset luontoon on otettava huomioon päätöksenteossa. Itsestäänselvää on se, että pohjavesistöjen myynti ja kaivosyhtiöiden rajoittamaton mellastus on kiellettävä. Mikä järki on siinä, että Suomi on ainoita valtioita maailmassa, jossa luonnonvarat on julistettu ns. avoimeksi omaisuudeksi, jolloin mikä tahansa Oy Corporation Inc pääsee tuhoamaan ja mellastamaan paikkoja miten huvittaa. Kunnon ryssimisestä vähintäänkin tuntuvat sakot jollei porttari, eikä mitään otsalle taputtelua. Jokamiehenoikeudet on säilytettävä. Siemeniä ei tule patentoida ja esim. Monsantosta Suomen on pysyttävä kaukana. En halua romantisoida suomalaisten suhdetta luontoon, mutta ei myydä eikä tuhota sitä, mitä meillä on jäljellä.

Hyvät julkiset palvelut ovat hyvinvoinnin ehto. Koulutuksesta, terveyden(varsinkin mielenterveyden!)huollosta eikä perustulosta pidä leikata. Nykyinen nuorisotakuu on epäonnistunut, 9€/päivä orjaduunit ja työllisyystilastojen kaunistelukurssit ovat aikamoista tuubaa. Kuntouttava työtoiminta sopii silti joillekin, eli kokonaan siitäkään ei pidä luopua.

Yleisesti ottaen olen enemmänkin perusluotettava taka-alalla toimija kuin esiintyjä tai byrokraatti. Olenkin ihan tyytyväinen, että aloin sen verran myöhään ehdokkaaksi, etten ehtinyt mm. Ylen vaaligalleriaan. Olisin varmaan pyörtynyt tai byytannut ympäri lattioita. Some-tilejä mulla ei sattuneista syistä ole, mutta minuun livenä törmätessä voinet silti lähestyä, jos et ole liian kuumottava tai en bongaa naamastasi suomuja.

Vapaa-ajalla harrastan radiotoimintaa, kuuntelen musaa, käyn keikoilla, paijaan kissaa, pelailen casual/RPG-settejä, lueskelen, seuraan maailman menoa, irkkaan, tsiigailen dokkareita sekä hömppää, dyykkailen, kokkailen (mieluiten kasvisruokaa), nään kavereita ja istun puistoissa ja pubeissa. Tai ihan olen vaan. Varsinaiseksi työkseni haluaisin tehdä jotakin, minkä koen omakseni tai jossa minusta olisi apua tavallisille/vähävaraisille/syrjityille ihmisille.

Hyvää kevättä ja rohkeasti tuulta päin <:-)