Piraattipuolue » Helsinki » Jaana Mikkola
Jaana Mikkola

Helsinki
Piirihallituksen varajäsen

Piraattinuorten hallituksen jäsen
28 vuotta

etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

 

Olen ihan perus poliittisesti epäkorrekti vasenliberaali namifetsitäti Helsingin Kalliosta. Yhteiskunnan ei pitäisi voida  määrittää normeja siitä, mihin muottiin minun, tai sinun kuuluisi sopia. Ihmiset tulee ottaa huomioon ennen kaikkea yksilöinä.

Vapautta ja valtion turvallisuutta ei pidä asettaa vaakakupin eri  puolille. Yksityisyys, sananvapaus ja oikeusturva ovat ihmisoikeuksia. Kansalaisten kyttäämiselle kaikissa muodoissaan on tultava loppu. (Yksityisyyden menetys mm. terrorismiuhkiin vedoten, nettipoliisit, ylikansallisten yhtiöiden kuten Googlen ja FB:n toiminta…)

Valta tulisi olla ihmisillä ja asioihin voitava oikeasti vaikuttaa  sen sijaan, että niistä päätettäisiin monikansallisten yritysten intressejä mukaillen ja ylipäätään kabineteissa suljettujen ovien takana. Päätöksenteko tarvitsee avoimuutta.

Naton näen Yhdysvaltojen sotakoneiston jatkeena, eikä Suomella pitäisi olla minkäänlaisia intressejä osallistua tuon tai minkään muunkaan roistovaltion etujen tavoitteluun. Puolueettomuus on Suomen paras puolustus.

Vastustan EU:n liittovaltiokehitystä, sen tarkoittaessa lakien ja pykälien sääntelyä yhä kaukaisemmissa elimissä ja näin ollen lähidemokratian vähenemistä. Eli vastustan pankkien, yksityisten yritysten ja kasvottomien monokkelimiesten ehdoilla toimivaa EU:ta.

Vaikutukset luontoon on otettava huomioon päätöksenteossa. Itsestäänselvää on se, että pohjavesistöjen myynti ja kaivosyhtiöiden rajoittamaton mellastus on kiellettävä. Jokamiehenoikeudet on säilytettävä. Siemeniä ei tule patentoida ja esim. Monsantoa tulee ehdottomasti boikotoida.

Koulutuksesta, terveydenhuollosta (varsinkin mielenterveyspalveluista!) eikä perusturvasta pidä leikata. Nykyinen nuorisotakuu on epäonnistunut, 9€/päivä orjaduunit ja työllisyystilastojen kaunistelukurssit ovat aikamoista tuubaa. Kuitenkin kuntouttava työtoiminta on hyödyllistä joillekin, eli aivan kokonaan siitäkään ei pidä luopua.

Muita mielipiteitäni lyhyesti;

  • Fuck TTIP/TPP!
  • Kaikille yhtäläiset oikeudet avioliittoon, adoptioon ja lisääntymiseen sukupuolisesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Trans-ihmisten pakkosterilaatiot ja avioliittojen purkamiset LOPETETTAVA.
  • Uskonnolliset menot eivät kuulu julkisen koulutuksen/päivähoidon piiriin. Uskonto oppiaineena korvattava elämänkatsomustiedolla tai ns. uskontojen historialla.
  • Kirkko erotettava valtiosta.
  • Huumausaineiden käyttäminen dekriminalisoitava.
  • FCK NZS.

 

Xtra-infot; Piraattihommien lisäksi harrastelen amatööriradiotoimintaa, kuuntelen musaa, käyn keikoilla, paijaan kissoja <3, irkkaan, pelailen casual/RPG-settejä, tsiigailen sarjoja ja  dokkareita, luen, dyykkaan, kokkaan, nään kavereita ja istun puistoissa ja pubeissa. Tai ihan oon vaan. Varsinaiseksi työkseni haluaisin tehdä äänitekniikkajuttuja taikka jotakin, minkä kokisin omakseni ja missä minusta olisi apua tavallisille/vähävaraisille/syrjityille ihmisille.

Miau ! <:-)