Piraattipuolue » Helsinki » Hannu Mäkäräinen
Hannu Mäkäräinen

Helsinki
Puoluehallituksen jäsen
48 vuotta

Sähköposti: etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
Facebook | Twitter

 

 

MINÄ JA PUOLUE. Olen ollut perustamassa Piraattipuoluetta vuonna 2009. Se ei ole niin mahtipontinen teko kuin miltä saattaa kuulosta. Joka tapauksessa ikimuistoinen päivä, kun marssimme jättämään kannattajakortteja Oikeusministeriöön Etelä-Espalla. Minua ajoi halu parantaa asioita. Olin huomannut SEN ISON KUILUN lainsäädännön ja digitalisoituvan maailman välillä. Minä politisoiduin, koska jotain piti tehdä. Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista. Valitettavasti SE ISO KUILU on läsnä vielä tänäkin päivänä ja tuntuu kasvavan.

TOIMINTA. Piraattipuolue ja Helsingin piraatit ovat todella kevyitä grassroots-tason organisaatiota. Jäsenen on helppo lähteä mukaan ja toteuttaa omia ajatuksiaan jotka sopivat puolueen agendaan. Tämä on oikeasti hyvä asia. Itse en rakasta yhdistysbyrokratiaa vaan toimintaa.

Syksystä 2015 olen ollut mukana telttakiertueella. Kiertelemme viikonloppuisin Helsingin alueen etäisempiä kulmia teltan kanssa ja edistämme tietoyhteiskuntaa juomalla kahvia. Ei muuten hassumpaa hommaa. Siinä pääsee vaihtamaan ajatuksia face-to-face siitä mitä politiikka voisi olla. Ohjelmistokehitykseen liittyvää devauskeskustelua unohtamatta. Ajat ja paikat löydät Facebook-sivulta https://www.facebook.com/events/824961034288603.

TEKNOLOGIA. Tulin siis puolueeseen teknologian tulokulmasta. Internetin hienouden löysin 1990-luvun alkupuolella. Olen nörtti, joka uskoo, että teknologian kehitys tekee meidän kaikkien elämästä parempaa. ”Technologist, a person who uses scientific knowledge to solve practical problems”. Kopioin tämän jostakin, netissä.

Teknologiayhtiöt kuten Nokia, Tellabs, Telia AB ovat vuosien mittaan antaneet leipää ja juustoa minun pöytään jo 1980-luvun lopulta alkaen.

Rakkaus tekemistä kohtaa teknoanarkismin hengessä ajoi minua lyöttäytymään yhteen samanhenkisten kanssa ja perustumaan Helsinki Hacklabia vuonna 2010.

Piraattina haluan edistää uusia, mielenkiintoisia tekniikoita. Aika ei riitä kaikkeen, päällimmäisenä on blockchain- eli lohkoketjuteknologia. Tästä Bitcoin on hyvä esimerkki. Blockchain tulee mullistamaan arvoketjuja lähitulevaisuudessa ja vaikutusta finanssimaailmaan sekä vertaistalouteen voidaan alkaa hahmottamaan.

Samaan aikaan toisaalla:

 

Lue lisää piraateista:

 

Muuten vaan, nice to know