Piraattipuolue » Uncategorized » Piraattipuolue vaihtaa nimeään
Piraattipuolue vaihtaa nimeään

Piraattipuoluetta on ajoittain kritisoitu provosoivasta nimestään, ja koska puolueohjelmamme on nykyisin laajentunut aivan tekijänoikeuskysymyksistä poikkeaville alueille, on puoluehallitus päättänyt vaihtaa puolueen nimen vakavammin otettavaan ja nykyistä toimintaa paremmin kuvaavaan nimeen. Samalla ohjelmaa tullaan selkiyttämään ja siinä korostetaan jäsenistön keskuudessa ilmenneitä kantoja. Nimenmuutoksella myös erotetaan puolue kansainvälisestä piraattipuolueliikkeestä, jonka ydinvoimavastaisia kantoja emme voi hyväksyä. Uutta nimeä ei ole vielä valittu, vaan se edellyttää puoluekokouksen hyväksyntää.

Puolueen arvomaailma on hyvin voimakkaasti luonnontieteitä arvostava, ja valtaosa puolueen aktiiveista onkin fyysikoita. Me fyysikot olemme selvästi joka alan asiantuntijoita, joille politiikka näinollen sopii hyvin. ”Kokeellisena hiukkasfyysikkona päätyy tekeen kaikkea puusepästä (mittausasemien rakentamista), ohjelmointiin ja data-analyysiin”, kertoo kuntavaaliehdokas Tuomo Kalliokoski työkokemuksestaan.

Puoluehallitus esittää uudeksi nimeksi Fyysikkopuoluetta, joka kuvaa hyvin puolueen asiantuntijaluonnetta ja joka toisaalta on vanhasta nimestä poiketen poliittisesti uskottava ja suorastaan kuivan asiallinen. Omia nimiehdotuksia voi kuitenkin esittää puolueen keskustelualueella ja kaikki vähintään kymmenen kannatusta saaneet esitykset otetaan kokouksessa huomioon.

Ohjelmauudistuksen myötä koulutukseen otetaan jo peruskoulusta alkaen koviin luonnontieteisiin painottuva linjaus. ”Olen fyysikko ja haluaisin tietenkin tunkea jo ekaluokkalaisille differentiaaligeometriaa ja kvanttifysiikkaa, jos vain voisin”, lataa Keski-Suomen piiriyhdistyksen puheenjohtaja Jyri Hämäläinen. ”Ainoat tärkeät aineet ovat matematiikka, luonnontieteet, rationaalinen ajattelu, taloustiede, informaatioteknologia ja englannin kieli”, toteaa koulutuksesta Tomi Wareborg.

Uutena osana ohjelmaan tulee monien toivoma parempi ympäristöpolitiikka. ”Helsingin Seurasaareen tulee rakentaa ydinvoimalaitos, josta saadaan sähköä ja kaukolämpöä ympäristöystävällisesti koko pääkaupunkiseudun tarpeisiin. Jos laitos rakennetaan saaren alle louhittavaan kallioluolaan, ovat myös turvallisuusasiat kunnossa”, avaa fysiikkaa Otaniemessä opiskellut puolueen varapuheenjohtaja Lasse Kärkkäinen. Tulevaisuusryhmän jäsen Tarmo Leinonen puolestaan uskoo uraanin kuuluvan menneisyyteen. Torium-reaktorit ovat tulevaisuuden ratkaisu ja niitä voitaisiin rakentaa Suomenlahden ja Pohjanlahden rannoille jopa toista sataa yksikköä. ”Kun Ruotsi, Tanska ja Saksa luopuvat omista voimaloistaan, tulee ydinsähköstä Suomen uusi vientituote”, jatkaa Kärkkäinen.

Uudistuksista huolimatta emme kuitenkaan unohda juuriamme, vaan haluamme edelleen kehittää tekijänoikeusjärjestelmää vapaammaksi ja erityisesti vaadimme, että kuka tahansa voisi netistä katsoa My Little Pony: Friendship is Magic -sarjan jaksoja ilmaiseksi.

Lisätietoja:

Tekn. yo. Lasse Kärkkäinen (Teknillinen fysiikka, Aalto-yliopisto, Espoo)

DI Mikko Nummelin (Teknillinen fysiikka, TKK, Espoo)

DI Mika Letonsaari (Teknillinen fysiikka, TKK, Mikkeli)

Fil. yo. Matti Eskelinen (Fysiikka, Jyväskylän yliopisto)

LuK Jyri Hämäläinen (Fysiikka, Jyväskylän yliopisto)

FM Tuomo Kalliokoski (Fysiikka, Jyväskylän yliopisto)

VAPAA JULKAISTAVAKSI 1.4.2013.


9 Vastauksia (Vastaa)

 1. hippiäinen (1.4.2013)

  no, eiks ”luonnontieteen puolue” ja ydinvoima thoriumlähtöiseksi.

 2. Ohikulkija (1.4.2013)

  Niin, se thoriumvoimala olisi aika kätevä vaikka olisikin aprillipäivä=) Wikipedia auttaa koska on aika keksiä se periaattellinen kepponen tällä päivälle ja aika alkaa loppua… teen sen siis jonnekkin muualle =D

 3. Lasse Kärkkäinen (1.4.2013)

  Mainittakoot, että kaikki sitaatit ovat todellisia ja puolueessa todella on kohtuuttoman paljon fyysikoita. Wareborg tosin on fiktiivinen hahmo, joka ei tietääkseni ole ilmoittanut tarkemmin mitä opiskelee, vaikka kovasti fyysikkoa muistuttaa hänkin :)

 4. ansku (4.4.2013)

  Keksikää nyt jotain muuta, kuin tuollainen ”elitistinen” nimi puolueelle, kun kerran olette muuttamassa…sellainen nimi, joka kuvaa vähän laaajemmin puolueen asiasisältöä..puolueen pitäisi päästä eroon -yhden asian-puolue mielikuvasta !!

 5. juha (9.4.2013)

  Onkohan tämä aprillipila.. Puolueohjelma hyvä ja muutenkin raikas puolue. Nimi estää osallistumasta muuten toimintaan.

 6. Arto Pekkanen (22.4.2013)

  Ehdottaisin uudeksi nimeksi ”Demarkistit” tai ”Suomen Demarkistinen Puolue”, viitaten tietenkin Alastair Reynoldsin mainioihin tarinoihin, jossa kyseistä nimikettä kantaa merkittävä poliittinen taho. Äänestäjät ovat satunnaisesti valittu iso joukko, joka äänestää nimenomaan reaaliajassa, aitoa suoraa demokratiaa teknologian tuella: http://en.wikipedia.org/wiki/Demarchy

  Mielestäni demarkia olisi juuri sitä mitä tietoyhteiskunta kaipaisi.

  Fyysikkopuolue ei kuvaa nimittäin mitenkään puolueen ajatusmaailmaa tai agendaa. Tulee mieleen lähinnä huono vitsi tai aprillipila.

 7. Arto Pekkanen (22.4.2013)

  Vielä jälkikommenttina että olen ihan tosissani tuosta demarkiasta. ”Suomen Demarkistinen Puolue” olisi tosi kova veto, sopivan mystinen ja freesi. Ja ihmiset jotka osaa googlettaa varmasti löytää sen että mitä toi tarkoittaa.

 8. Mika Väyrynen (7.5.2013)

  Kai tää on joku joke….fyysikkopuolue :-D

 9. Felix (9.8.2013)

  Ve4hinte4e4nkin pohdinnan pakika. Minusta ei ole te4rkeinte4 olla eu-vaaleissa suurin puolue, vaan eduskuntavaaleissa 2015. Aitokilpailu Terhon je4lkeisiste4 paikoista eu-vaaleissa saattaisi piriste4e4 vain muita mukaanle4htijf6ite4.Ajatteluni le4htee siite4, ette4 vaikka olisimmekin eu-vaalien je4lkeen suurin puolue 3-4 meppie4,niin mihin se riitte4e4 754 mepin joukossa?Olisikko Timon syyte4 kuitenkin se4e4ste4e4 voimia ja paukkuja eduskuntavaaleihin on ve4hinte4e4nkin harkinnan arvoinen asia.Vastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)