Piraattipuolue » Lappi » Ari Ryynänen
Ari Ryynänen

Lappi / Rovaniemi
Piirin puheenjohtaja
Tietokoneasentaja
45 vuotta

Meppigalleria-haastattelu | Vaaligalleria-haastattelu
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
 

Kuka on Ari Ryynänen?

Olen 45-vuotias perheenisä, syntyperäinen Rovaniemeläinen tietokoneasentaja, muusikko ja karaokejuontaja. Omakotitalossa asuva kaupunkilainen joka nuoruudessaan vietti kesiä kalakämpällä ja maatilalla. Kotona seuraa pitävät vaimo ja kaksi poikaa ja silloin tällöin vaimon vanhemmat lapset lapsineen, joten vilskettä ja vipinää riittää.

Poliittinen urani käsittää tällä hetkellä kolmet kunnallisvaalit ja yhdet EU-vaalit. Vaikka polku on ollut kivinen, en ole jättänyt ruoria vahtimatta, sehän on kapteenin velvollisuus, etenkin meillä kylmässä pohjoisessa. Onneksi olen saanut ympärilleni hyvän miehistön, sillä yksin on vaikea purjehtia ja kamppailla.

Mitä ajattelen:

Olen aina ollut kiinnostunut siitä, miten asiat toimivat ja tästä johtuen kaikki suljettu ja salainen ärsyttää. Annan mielelläni kunnian ja jopa palkkionkin sille jolle kunnia kuuluu, mutta en halua luovuttaa lompakkoni sisältöä ihmisille joiden ainoa tavoite on oman lompakon täyttö tavalla millä hyvänsä, yleensä loppukäyttäjää jopa huijaten.

Olen myös huolestunut kaikesta salailusta päätöksenteossa ja tätä vastaan olen myös puhunut kotikaupungissanikin. Toimiessani viime vaalikauden kulttuurilautakunnassa, törmäsin tähän ilmiöön muutaman kerran, ja annoinkin siitä palautetta.

Avoimuus on myös tietojärjestelmissä minulle tärkeä asia, niin kustannustehokkuuden kuin turvallisuuden kannalta. Tänä päivänä valtio ja kunnat haaskaavat valtavia summia suljettuihin järjestelmiin, vaikka tärkeämpiäkin rahareikiä olisi olemassa. Tämä johtuu melkein yksinomaan päättäjien tiedon puutteesta.