Piraattipuolue » Uncategorized » 242 Amos Ahola
242 Amos Ahola

Helsinki
Piraattien eduskuntavaaliehdokas Helsingin vaalipiirissä
Yrittäjä, Senior Manager
32 vuotta

Katso Vaaligalleria-haastattelu
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
 
 

Kuka on Amos Ahola?

Olen 32-vuotias diplomi-insinööri, jolla on takana 6 vuotta suomalaisessa teollisuusyrityksessä ja puolisen vuotta yrittäjänä. Viimeisen kahden vaalikauden hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut asettumaan ehdolle Viskipuolueen brändin alla Piraattipuolueen listalla. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa.

Erityiset kiinnostuksen kohteet Piraattipuolueen tavoitteissa sekä politiikassa yleensä

Sekä Piraattipuolue että Viskipuolue ovat liberaalipuolueita, eikä niiden vaaliohjelmat ole ristiriidassa, vaan erot löytyvät painotuksista. Viskipuolueelle on tärkeää sekä yksilön, että yrittämisen vapaus, joka tarkoittaa käytännössä virkamiesten mielivallan lakkauttamista.

Tämän lisäksi sosiaaliturvaa on uudistettava niin, että minkä tahansa työn vastaanottaminen on aina kannattavaa. Liiketoiminnan aloittamisen pitäisi onnistua ilmoituksella, eikä lupamenettelyä tarvita.

Uskomme, että työelämän säätelyä keventämällä suomalaiset ovat valmiita perustamaan uusia yrityksiä, joiden työllistävä vaikutus on se, joka kääntää maamme talouden nousuun. Jos ensi vaalikaudella jotain rahallisia paukkuja on käytettävissä, ne pitää käyttää pienituloisten työssäkäyvien hyväksi. Jos ja kun ensi vaalikaudella jostain pitää leikata, ensimmäinen kohde tulee olemaan perusteettomat etuudet, kuten yritystuet, sekä julkissektorin hyvinvointia luomattovat palvelut, eli mm. byrokratia ja hallinto.