Piraattipuolue » Lappi » Aki Oksala
Aki Oksala

Lappi / Rovaniemi
Piirihallituksen jäsen
Tivolimies, juontaja ja yrittäjä
37 vuotta

etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
 
 

Olen yrittäjänä Nörttimiespalvelu nimisessä yrityksessä, jossa tarkoitus on tuoda ihmisille perusopastusta ja palvelua tietotekniikkaan ja kodin viihde-elektroniikkaan. Teen myöskin kameranäyttelyä kotimaisiin elokuviin sekä tienpäälle kun mieli tekee teen karaoke- tai DJ–juontoja.

Jokaiselle kansalaiselle mielestäni tulisi olla oikeus saada tietotekniikkaan laitteisto, jotta voidaan suositella perusopastus esimerkiksi kotikäynteinä, joka on vanhemmalle väestölle usein ainoa tapa kohdata. Opastuksia ei missään tapauksessa saisi laskuttaa kohtuuttomilla summilla, vaan tämä tulisi olla automaattisesti tarjottua syystä, että näistä on nykyisessä tietoyhteiskunnassa tullut ”pakollisia” ja täysin välttämättömiä taitoja. Näissä tulisi ottaa huomioon myös ehdoton tasavertaisuus ja yksityisyyden suoja, joka tuntuu olevan todella hataralla pohjalla.

Olen monenlaisen järjestön jäsen, koska uskon muutokseen (WWF, Amnesty, öljyntorjuntajoukot, Skepsis ry, Krypto FIN ry. ym.). Tutkintoja aikuisiällä on suoritettu tietokoneasentajan ja yrittäjän ammattitutkinto sekä oppisopimuksella yrityksessäni liiketalouden perustutkinnon.

Olen kiertänyt suomen kaupungit Suomen tivolin kiertueella vakituisessa työsuhteessa. Näistä ihmisistä, joita olen asiakaspalvelussa sekä työkavereina nähnyt, niin Piraattipuolue ajaa ehdottomasti oikeaa asiaa äärimmäisen monille.

”tietä käyden tien on vanki,
vapaa on vain umpihanki.”