Piraattipuolue » Uncategorized » 243 Ahto Apajalahti
243 Ahto Apajalahti


Helsinki
Piraattinuorten puheenjohtaja
Humanististen tieteiden kandidaatti
Piraattien eduskuntavaaliehdokas Helsingin vaalipiirissä
27 vuotta

Kotisivut | Blogi | Twitter | Facebook
Katso Meppigalleria-haastattelu | Katso Vaaligalleria-haastattelu
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

Kuka on Ahto Apajalahti?

Synnyin 15.3.1988, ja olen asunut Helsingin Kalliossa koko ikäni. Koulutukseltani olen humanististen tieteiden kandidaatti. Toimin tällä hetkellä myös Pääkaupunkiseudun Eurooppanuorten hallituksessa ja Helsingin yliopistolla opiskelijajäsenenä eräissä toimielimissä.

Aikani kuluu pääasiassa puolue- ja muussa järjestötoiminnassa sekä historiaa, tieteen ja teknologian tutkimusta ja taloustiedettä opiskellessa. Teen tällä hetkellä pro gradu -tutkielmaani. Olen kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista melko laajasti. Olen kirjoittanut Kaj Sotalan kanssa tekijänoikeuksia piraattinäkökulmasta käsittelevän pamflettikirjan Jokapiraatinoikeus, joka ilmestyi maaliskuussa 2010.

Suosittelen lukemaan seuraavat artikkelit, jotka selventävät taustojani ja ajatuksiani erityisesti tekijänoikeuksista:

IPRinfo 5/2011: Merirosvoja horisontissa
Metro 18.5.2012: Dome Karukoski ja Piraattipomo ottivat yhteen
Basso.fi 12.9.2012: Basson lasikopissa: piratismi & artistin leipä
Turkulainen 3.9.2013: Piraattipuolueen varapuheenjohtaja: Tekijänoikeuslaki on tehty tuotantoyhtiöitä ja juristeja varten
Trombit 25.3.2014: Vapaa piraatti

Erityiset kiinnostuksen kohteet Piraattipuolueen tavoitteissa sekä politiikassa yleensä:

Tekijänoikeudet ovat tärkeässä osassa mietittäessä tietoyhteiskunnan tulevaisuutta. Onko tietoyhteiskunta informaation vapauttamista vai kahlitsemista varten? Itse kannatan vapauttamista.

Sananvapaus on erittäin tärkeä perusoikeus. Yhteiskunnallisista tabuista ei päästä eroon, jos jokainen aiheesta keskustelija joutuu pelkäämään rikossyytettä. Yhteiskuntaa on saatava pyrkiä muuttamaan sanojen avulla, sillä sanojen vaihtoehtona on väkivalta.

Tietoyhteiskunta aiheuttaa murroksen yksityisyyskäsityksiin. Jonkinlaista viestintäsalaisuutta ja yksityisyyttä tarvitaan ehdottomasti jatkossakin. On käytävä laajaa yhteiskunnallista keskustelua siitä, mihin suuntaan halutaan mennä. Keskustelua ei pidä käydä kontrollinhaluisten viranomaisten ja terrorismipelon ehdoilla.

Yleisesti politiikassa kannatan vapauden lisäämistä sekä kontrollin ja holhouksen vähentämistä. Jokaisen on saatava elää siten kuin haluaa, kunhan ei vahingoita muita. Holhouksen vähentäminen ei merkitse hyvinvointivaltion alasajoa vaan ihmisten kunnioittamista yksilöinä, jotka ovat itse parhaita omien tarpeidensa tuntijoita.

EU-politiikka:

Euroopan unioniin suhtaudun lähtökohtaisen myönteisesti sikäli, että historiallisesti katsottuna kyse on ainutlaatuisesta ja tärkeästä rauhanomaisen yhteistyön projektista. Tämän ei kuitenkaan missään nimessä pidä merkitä pikkuasioiden sääntelyyn tukehtuvaa byrokratiaa. Näen EU:n roolin ennenkaikkea vastapainona suurvalloille, sekä nykyisille että nouseville, ja myöskin yhä suuremmille ja kansainvälisemmille suuryrityksille. Olen ollut pitkään hyvin kiinnostunut EU-asioista. Yliopistolla olen suorittanut sivuaineena monitieteisen EU-opintokokonaisuuden ja tällä hetkellä vaikutan piraattien lisäksi myös Eurooppanuorissa. Olin tiiviisti mukana Piraattipuolueen Eurooppa-ohjelman laatimisessa ja olen sen sisältöön varsin tyytyväinen. Sen lukaisemalla saa hyvän kuvan myös minun eurooppalaista yhteistyötä koskevista ajatuksistani.