Piraattipuolue » Lehdistötiedotteet » Tekijänoikeusesityksen vastaehdotus on tärkeä, mutta riittämätön
Tekijänoikeusesityksen vastaehdotus on tärkeä, mutta riittämätön
22.10.2014 - 13.33

Lehdistötiedote
22.10.2014 klo 14.45
Vapaa julkaistavaksi heti

Tekijänoikeusesityksen vastaehdotus on tärkeä, mutta riittämätön

Kaksi kansanedustajaa on tänään tehnyt Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloitteen tiimoilta vastaehdotuksen hallituksen esitykselle tekijänoikeuslain muuttamisesta (HE 181/2014 vp). Näinollen aloitteesta tullaan äänestämään suuressa salissa. Piraattipuolue toivottaa Elina Lepomäen tekemän ja Jukka Kopran kannattaman vastaehdotuksen erittäin tervetulleeksi, joskin laimeaksi kannanotoksi Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloitteen puolesta.

Aloitteen allekirjoittaneet yli 51 tuhatta ihmistä voivat lohduttautua sillä, että edes nämä vastaehdotuksessa mainitut kohdat tulevat nyt kansanedustajien äänestettäväksi. Näin kansa saa vähintäänkin tietää, keillä kansanedustajistamme on rohkeutta muuttaa vanhentuneita rakenteita ja toimintatapoja, jotka jarruttavat koko yhteiskunnallista kehitystämme.

Jo itse aloite oli riittämätön Suomen tekijänoikeusjärjestelmän korjaamiseksi, mutta sekä huomenna äänestettävä hallituksen esitys, että kansanedustajien vastaehdotus jättävät käsittelemättä monia tärkeitä kohtia. Esimerkiksi parodiaoikeudesta ei mainita halaistua sanaa, eikä kohtuuttomiin rangaistuksiin kosketa lainkaan.

”On hämmentävää huomata, että itse asiassa hallituksen esitys tekijänoikeuslain muuttamisesta on osittain täysin päinvastainen kuin kansalaisaloite. Tämä voi pahentaa ongelmia entisestään kuluttajan ja kansalaisen osalta jatkossa”, päättää Piraattipuolueen varapuheenjohtaja Janne Paalijärvi.

Lisätietoja antavat:

Jonna Purojärvi, tiedottaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 45 310 2351

Janne Paalijärvi, varapuheenjohtaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 40 527 5470

Elina Lepomäen kirjoitus löytyy täältä.Vastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)