Piraattipuolue » Jäsentiedotteet » Jäsenkirje 19.9.2014
Jäsenkirje 19.9.2014

19.09.2014 16:52
PIRAATTIPUOLUEEN JÄSENKIRJE

Sisältö

1. Hallitus on vaihtunut
2. Puolueohjelman viimeisimmät muutokset
3. Lahjoitukset
4. Jäsenyys
4.1 Jäsentietojen päivittäminen
4.2 Jäsenrekisterijärjestelmän uusiminen
4.3 Unohtuneet jäsenmaksut voi maksaa
4.4 Miksi liittyä piiriyhdistykseen 5. Piirihallituksiin pyrkiminen
6. Tulevat eduskuntavaalit
6.1. Ehdokkaaksi
6.2. Vaalilautakunnat ja -toimikunnat
7. Kirjoittajia kaivataan
8. Käännosapua tarvitaan
9. Facebook
10. HYY:n vaalit

1. Hallitus on vaihtunut

Piraattipuolueelle on valittu uusi hallitus 17.8. Helsingissä pidetyssä puoluekokouksessa. Puolueen puheenjohtajaksi valittiin Tapani Karvinen ja varapuheenjohtajiksi Pasi Palmulehto ja Janne Paalijärvi. Lue lisää täältä http://piraattipuolue.fi/2014/08/turkulainen-haastaja-nousi-piraattipuolueen-johtoon. Nykyisen puoluehallituksemme kaikki jäsenet löytyvät täältä http://piraattipuolue.fi/ihmiset/puoluehallitus/. Puoluehallituksen kokouksia voi seurata IRC-kanavalla #hallituskokous. Kaikki ovat tervetulleita seuraamaan kokouksia. Ohjeet kanavalle liittymiseen löytyvät täältä http://piraattipuolue.fi/seuraa/chat/ ja esityslista täältä https://wiki.piraattipuolue.fi/Hallituksen_kokoukset#Tulevat_kokoukset. Kokousten ajankohdat saat selville puolueen kalenterista http://piraattipuolue.fi/seuraa/kalenteri/.

2. Puolueohjelman viimeisimmät muutokset

Puolueohjelma on julkaistu kokonaisuudessaan sivullamme http://piraattipuolue.fi/agenda/puolueohjelma. Kokouksessa tehdyt muutosesitykset (ja miten niille kävi) näet osoitteesta http://www.tyrannyofmajority.net/collective/piraatit_muutosehdotukset/. Puolueohjelmaamme saattaa olla tulossa lisää muutoksia seuraavassa puoluekokouksessamme, joka pidetään marraskuussa (kutsu lähetetään lokakuun alussa jäsenille).

3. Lahjoitukset

Kauan odotettu rahankeräyslupamme on saapunut! Piraattipuolueelle voi siis nyt kerätä rahaa. Suosittelemme sekä tekemään lahjoituksia että mainostamaan keräystä vaikkapa levittämällä tätä lahjoitussivumme linkkiä http://piraattipuolue.fi/tue/lahjoitukset/.

4. Jäsenyys

4.1 Jäsentietojen päivittäminen

Jotta jäsenrekisterimme pysyisi ajantasaisena, pyydämme jäseniä päivittämään tietojaan aina, kun niihin tulee jotain muutoksia. Jos et ole varma ovatko tietosi oikein tai mihin yhdistyksiin kuulut, käy tarkistamassa tilanne https://pirateweb.net. Jos sinulla ei ole jäsenrekisteriin toimivia tunnuksia, voit tilata ne ”I forgot my password” linkistä. Käytetty sähköpostiosoite on sama kuin johon sait tämän jäsenkirjeen. Jos kohtaat muita ongelmia sisäänkirjautumisessa tai salasanan vaihto ei onnistu, niin ota yhteyttä Pasiin pasi.palmulehto@piraattipuolue.fi.

4.2 Jäsenrekisterijärjestelmän uusiminen

Etsimme innokkaita koodaajia ja webbisivuvelhoja tekemään puolueelle uutta aiempaa parempaa ja kokonaan avoimeen lähdekoodiin perustuvaa järjestelmää, joka soveltuu Piraattipuolueen ja sen tytäryhdistysten jäsenrekisterien ylläpitoon, tiedotukseen ja muuhun toimintaan. Kohtalaisen kattava pohjatyö on jo tehty Pythonilla, mutta tekijöiden ajanpuutteen vuoksi projekti on ollut jo tovin jäissä ja tarvitsemme nyt apua sen viimeistelyyn. Työtä tehdään 3-5 hlö ryhmässä ja voit projektin yhteydessä oppia uutta ja saada ohjausta kokeneilta koodaajiltamme. Jos osaat tehdä näyttäviä sivuja tai mikäli koodaaminen luonnistuu, ota yhteyttä janne.paalijarvi@piraattipuolue.fi. Työstä ei makseta palkkaa.

4.3 Unohtuneet jäsenmaksut voi maksaa

Jos olet unohtanut maksaa puolueen jäsenmaksun, niin ei hätää, voit maksaa sen sivulta http://piraattipuolue.fi/tue/liity-jaseneksi/ löytyvin tiedoin.

4.4 Miksi liittyä piiriyhdistykseen

Vaalipiirikohtaisiin piiriyhdistyksiimme kannattaa liittyä, sillä silloin pääset päättämään mm. siitä, ketkä piirin toiminnasta päättävät. Lisäksi saat varmasti piirin toimintaa koskevat tiedotteet sähköpostiisi. Myös vaaliehdokkaamme valitaan piiriyhdistysten jäsenäänestyksin. Voit liittyä mihin tahansa piiriin, mutta kuulua vain yhteen piiriin kerrallaan. Piirijärjestöön liittyminen ei maksa mitään eikä jäsenyydestä peritä maksua. Voit hakea piiriyhdistyksen jäsenyyttä tällä lomakkeella http://olepiraatti.fi.

5. Piirihallituksiin pyrkiminen

Useissa piiriyhdistyksissämme käydään hallitusvaalit vielä hyvissäajoin ennen eduskuntavaaleja. Piirihallituksen jäsenenä sinulla on hyvät mahdollisuudet päättää, miten piirissä toimitaan. Jos olet valmis aktivoitumaan ja sinulla on ideoita, ilmoittaudu ihmeessä ehdolle piirihallitukseesi.

Kahdessa aktiivisimmassa, ja myös vaalien kannalta merkityksellisimmässä piirissämme pidetään hallitustamuodostava yhdistyskokous varsin pian. Uudenmaan piraattien yhdistyskokous pidetään sunnuntaina 21.9. klo 15 alkaen Sellon kirjastossa Espoossa ja Helsingin piraattien yhdistyskokous lauantaina 11.10. klo 11 Piraattiklubilla, Franzéninkatu 5 E 1.

Jos sinua kiinnostaa hallituspaikka em. piiriyhdistyksissä tai jossakussa muussa, niin huolehdi ajoissa, että olet ko. piiriyhdistyksen jäsen jo ennen kuin osallistut hallitusvaaliin. Voit hakea piiriyhdistyksen jäsenyyttä http://olepiraatti.fi -lomakkeella.

6. Tulevat eduskuntavaalit

6.1. Ehdokkaaksi

Nyt on tullut aika ilmoittaa, kenet haluaisit nähdä piraattien eduskuntavaaliehdokkaana. Voit myös itse ilmoittautua ehdokkuudesta kiinnostuneeksi. Nämä ilmoitukset hoituvat kätevimmin sivulta http://piraattipuolue.fi/ehdokkaaksi löytyvien lomakkeiden avulla. Ilmoittautumista ei kannata jättää viimetippaan, sillä ehdokasasettelumenetelmämme on kokouskutsuineen kaikkineen kovin monivaiheinen ja aikaavievä.

6.2. Vaalilautakunnat ja -toimikunnat

Piraateille tarjotaan jälleen vaalilautakunta- ja -toimikuntapaikkoja ympäri maata. Jos haluat tarjoutua em. tehtäviin, niin kysele asiaa piiriyhdistykseltäsi. Tehtäviin valmistautuminen ja siitä maksettavat palkkiot vaihtelevat kunnittain.

7. Kirjoittajia kaivataan

Jos kirjoitat piraattien Purje-lehteen sopivia juttuja, tarjoa ihmeessä niitä meille. Voit myös tarjoutua vapaaehtoiseksi Purjeen toimituskuntaan. Joitakin juttuja voimme julkaista myös puolueen blogissa. Näissä asioissa voit olla yhteydessä Jonnaan jonna.purojarvi@piraattipuolue.fi.

8. Käännösapua tarvitaan

Olisiko sinulla aikaa ja mahdollisuuksia osallistua ryhmätyönä tehtäviin käännöstöihin netissä? Tarvitsemme käännösapua enimmäkseen suomi-englanti-, englanti-suomi-, suomi-ruotsi-, ruotsi-suomi -kielipareissa, mutta myös saksan tai ranskan kääntäjää voidaan silloin tällöin tarvita. Jos ilmoittaudut vapaaehtoiseksi kääntämään, sinuun otetaan yhteyttä aina tarvittaessa, mutta et etukäteen sitoudu mihinkään. Satu hoitaa käännöstöiden esittelyn, ota yhteyttä satu.immonen@piraattipuolue.fi tai PirateIRCissä kivasatu.

9. Facebook

Jos käytät Facebookia, niin käy ihmeessä tykkämässä sivuistamme tai liittymässä ryhmiimme. Piraattisivuja ja -ryhmiä on monenlaisia ja lisäksi muitakin piraateille mielenkiintosia löytyy. Alla muutama hvyä esimerkki.

Facebookin sivut:
– Piraattipuolueen sivu https://www.facebook.com/Piraattipuolue
– piraattien piiriyhdistysten sivut, esimerkiksi https://www.facebook.com/helsinginpiraatit ja https://www.facebook.com/uudenmaanpiraatit
– Piraattinuorten sivu https://www.facebook.com/piraattinuoret
– Peter Sunden fanisivu https://www.facebook.com/pages/Peter-Sunde/621681157945593
– Suljetut ovet auki -sivu https://www.facebook.com/suljetutovetauki
– TTIP-infon sivu https://www.facebook.com/ttipinfo

Facebookin ryhmät:
– Piraattipuolueen kaikille avoin ryhmä mm. keskusteluja varten https://www.facebook.com/groups/9104280748
– Piraatit eduskuntaan! -ryhmä https://www.facebook.com/groups/165068056963368/
– Effin ryhmä https://www.facebook.com/groups/8050748981/

10. HYY:n vaalit

Helsingin yliopiston akateemiset piraatit http://piraattipuolue.fi/toiminta/piraattiopiskelijat/helsinki etsii ehdokkaita marraskuussa pidettäviin Hyyn edustajistovaaleihin http://hyy.helsinki.fi/fi/ylioppilaskunta/edustajistovaalit-2014. Allekirjoitetut ilmoittautumislomakkeet http://hyy.helsinki.fi/sites/default/files/Ehdokasilmoitus_2014.pdf on toimitettava Sadulle tai Joonakselle joko henkilökohtaisesti tai postitse siten, että ovat varmasti perillä pe 26.9. mennessä. Voit tarvittaessa kysellä lisätietoja joko satu.immonen@piraattipuolue.fi tai joonas.makinen@piraattinuoret.fi.

This message is sent to members of Piraattipuolue FI in WorldVastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)