Piraattipuolue » Uutiset » Yhteispohjoismainen avoin kirje Suomen, Norjan ja Ruotsin hallituksille, Ruotsin oikeusministeriölle, sekä kaikille pohjoismaiden asukkaille
Yhteispohjoismainen avoin kirje Suomen, Norjan ja Ruotsin hallituksille, Ruotsin oikeusministeriölle, sekä kaikille pohjoismaiden asukkaille
4.6.2014 - 9.39

Hyvät päättäjät ja kansalaiset,

Elämme murheellisia aikoja. Peter Sunde Kolmisoppi, suomalais-norjalainen Euroopan komission presidenttiehdokas ja eräs aikamme merkittävimmistä kansalaisoikeusaktivisteista pidätettiin ja vangittiin Ruotsin poliisin toimesta lauantaina 31.5.2014.

Sunde on suositun hakukoneen, The Pirate Bayn, entinen tiedottaja. Hänet tuomittiin kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen sekä 46 miljoonan kruunun (noin viiden miljoonan euron) vahingonkorvauksiin väitetystä avunannosta tekijänoikeusrikoksiin. Oikeudenkäynti pidettiin vuonna 2006 ja on olemassa epäilys, että sen päätteeksi annetun tuomion tarkoitus oli toimia vain pelotteena kansalle sekä muille toisinajattelijoille. Vaikuttaa siltä, että Sunden syyllisyys oli päätetty etukäteen, ennen kuin ensimmäistäkään istuntoa oli pidetty.

Useat tekijät antavat aihetta kyseenalaistaa oikeudenkäynnin reiluuden. Esimerkiksi tutkinnasta vastannut poliisi, Jim Keyzer, työskenteli tutkinnan aikana myös Warner Bros -yhtiölle, joka oli yksi syytteiden takana olevista tahoista. Myös tuomari Thomas Norströmillä oli jutussa selkeitä eturistiriitoja. Hän oli jäsenenä peräti kahdessa tekijänoikeusalan etujärjestössä, joihin myös moni jutun kantajista kuului. Aiemmin samana vuonna Yhdysvallat oli uhkaillut Ruotsia kauppapakotteilla, mikäli The Pirate Baytä ei saataisi pysäytettyä. Tämän tiedon valossa olisi reilun oikeudenkäynnin takaamiseen tullut kiinnittää erityistä huomiota.

On hälyttävää ja sydäntäsärkevää todistaa vierestä Peter Sunden kaltaisen merkittävän kansalaisoikeusaktivistin epäoikeudenmukaista kohtelua. Uusien poliittisten liikkeiden keulahahmoja on aina pyritty vaientamaan vallanpitäjien toimesta. Sunden tapauksessa on perusteltua väittää, että tämä vaientaminen kohdistuu asianomaisen lisäksi kaikkiin niihin, jotka käyttävät internetiä päivittäisessä elämässään. Meitä vastaan on hyökätty, koska teemme mitä ihmiset ovat aina tehneet – jakaneet ja levittäneet kulttuuria sekä tietoa. Internet on mullistanut tapamme vuorovaikuttaa ystävien, perheen ja jopa täysin tuntemattomien ihmisten kanssa. Pohjimmiltaan Sunden tuomio on tulkittavissa sodanjulistukseksi kaikkia nykytekniikan käyttäjiä vastaan.

Ruotsilla on maine korkean moraalin ja vähäisen korruption oikeusvaltiona, jonka oikeuskäytännöt noudattavat tervettä järkeä. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Peter Sunden tapauksessa nämä ihanteet on jostakin syystä haudattu. Ei ole aiheetonta epäillä, että kyseessä oli näytösoikeudenkäynti ja oikeusmurha.

Vaadimme, että Peter Sunde Kolmisopille taataan uusi, reilu oikeudenkäynti, ja että häntä kohdellaan syyttömänä, kunnes toisin todistetaan.

Suomen piraattipuolue
Norjan piraattipuolue
Ruotsin piraattinuoret


5 Vastauksia (Vastaa)

 1. Valle (4.6.2014)

  Mielestäni suuryritysten valtaa pitäisi vähentää. Valta takaisin kansalle!

 2. asdfasdf (4.6.2014)

  CIA kidnappaukset ja kidutukset Ruotsin kansalaisten osalta antavat myös olettaa, että Ruotsin poliisissa ei enää kunnioiteta oman maan lakeja, jos USA toisin heitä käskyttää.

 3. Eero Elvisto (4.6.2014)

  Ruotsilla on maine korkean moraalin ja vähäisen korruption oikeusvaltiona, jonka oikeuskäytännöt noudattavat tervettä järkeä. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Peter Sunden tapauksessa nämä ihanteet on jostakin syystä haudattu. Ei ole aiheetonta epäillä, että kyseessä oli näytösoikeudenkäynti ja oikeusmurha.

  Vaadimme, että Peter Sunde Kolmisopille taataan uusi, reilu oikeudenkäynti, ja että häntä kohdellaan syyttömänä, kunnes toisin todistetaan.

 4. Janne P. Hukkinen (4.6.2014)

  Tämä Rick Falkwingen teksti selittää seikkaperäisesti syyt, miksi Ruotsin oikeusjärjestelmä riippumattomuus asiassa on kyseenalainen:

  http://falkvinge.net/2011/09/05/cable-reveals-extent-of-lapdoggery-from-swedish-govt-on-copyright-monopoly/

 5. Jyri Eero Paavo Snellman (2.7.2014)

  Terve, Minä arvostan ihmisiä, jotka sanovat mielipiteensä reilusti oikealla nimellään.

  Mitähän, jos tämän blogin perustaja ryhtyisi vaaleissa ehdokkaaksi?:

  http://oikeusjakohtuus.blogspot.fi/2008/08/sananvapautta-ja-loukattua-kunniaa.html

  Eli siis onnistuisiko vaalikampanja tyyliin ”Äänestäkää anonyymia. Hänen nimeään ei kenenkään äänestäjän tarvitse tietää.”?

  Kysyisin myös, mikä on Piraattipuolueen kanta aborttiin ja eutanasiaan?

  Älkää käsittäkö väärin, minun mielestäni itsemurhia tuleekin yrittää ehkäistä.

  http://alibi.fi/uutiset/kommentoi-minka-jutun-haluaisit-lukea-alibista

  mutta ei kuitenkaan kidutuksella ja aivopesulla.

  Tavallaan ihmiskunnan evoluution ulkopuolella eläminen on hidas joukkoitsemurha,

  http://speculativeevolution.wikia.com/wiki/Man_After_Man

  mutta kannattaako yrittääkään jatkaa ikuisesti ihmiskunnan tarinaa, jos se edellyttää eugeniikkaa eli inhimillisyydestä luopumista?

  Lopuksi sanoisin, että jumalanpilkkalait ovat sikäli outoja,

  http://www.playboy.com/playground/view/playboy-interview-richard-dawkins

  koska ei ole täyttä varmuutta siitä, onko asianomistaja oikeasti olemassa.

  Toivotan Piraattipuolueelle onnea ensi vuoden Eduskuntavaaleihin (toivotaan ettei Kansallinen Edistyspuolue tule häiritsemään) ja toivon itse pääseväni Piraattipuolueen ehdokkaaksi vuoden 2016 Kunnallisvaaleissa.

  Mietin vielä, että aika vähän julkisesti keskustellaan seksinostajien turvallisuudesta:

  http://blogit.egorazzi.com/2011/03/bordellit-laillisiksi-kyllä-minulta-on-jatkuvasti-kyselty-mielipidettä-tähän-asiaan-joten-pohditaanpas-hiukan-en-er.htmlVastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)