Piraattipuolue » Purje » Tietoyhteiskuntakaari valmisteilla
Tietoyhteiskuntakaari valmisteilla
31.5.2012 - 4.59

Liikenne- ja viestintäministeriössä valmistellaan uutta lakia, tietoyhteiskuntakaarta, johon kootaan keskeiset sähköistä viestintää ja tietoyhteiskunnan palvelujen tarjontaa koskevat säännökset. Hanketta varten on perustettu useita alatyöryhmiä, joihin millä tahansa yrityksellä tai järjestöllä on mahdollisuus osallistua. Piraattipuolue osallistuu eräiden alatyöryhmien toimintaan.

Tietoyhteiskuntakaareen on tulossa paljon yksityisyyttä ja sananvapautta koskevia säännöksiä. Muun muassa sähköisen viestinnän tietosuojalain kiisteltyjen pykälien eli niin kutsutun Lex Nokian tarpeellisuus arvioidaan kokonaan uudelleen. Piraattipuolue haluaa erityisesti varmistaa, että Lex Nokiaa muutetaan yksityisyyden paremmin turvaavaan suuntaan. Lisäksi puolue haluaa, että teleyrityksiä ja verkkopalveluiden ylläpitäjiä ei aseteta vastuuseen palveluiden käyttäjien tekemisistä. Ylläpitäjille ei pidä asettaa velvollisuuksia poistaa sisältöjä muuten kuin oikeuden päätöksellä.Vastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)