Piraattipuolue » Lakivahti » Luovien sisältöjen toimialakeskustelut ja luvattoman verkkojakelun vähentäminen
Luovien sisältöjen toimialakeskustelut ja luvattoman verkkojakelun vähentäminen

Mitä: Pohditaan keinoja luovien sisältöjen sähköisen kaupankäynnin edistämiseksi ja luvattoman verkkojakelun vähentämiseksi. Syksyn 2008 toimialakeskusteluissa pohdittiin mm. mustia listoja tekijänoikeutta rikkoville sivustoille. Elokuun 2009 raportissa päädyttiin vain varovaisesti ehdottamaan menettelyä, jossa oikeudenhaltijat voisivat pakottaa teleyritykset lähettämään varoituskirjeitä väitetyille tiedostonjakajille. Toukokuussa 2010 annettiin luonnos hallituksen esitykseksi, jolla varoituskirjemenettely otettaisiin käyttöön. Marraskuussa 2010 valmis hallituksen esitys eteni eduskuntakäsittelyyn.

Kuka: Opetus- ja kulttuuriministeriö
Tilanne: Eduskunnassa
Piraattipuolueen kanta: Vastustaa

Miten etenee:
Varoituskirjemenettelyä koskeva luonnos hallituksen esitykseksi on lausuntokierroksella. Lausuntoihin tutustumisen jälkeen ministeriössä tehdään mahdolliset muutokset esitysluonnokseen, minkä jälkeen esitys annetaan eduskunnan käsiteltäväksi.

Piraattipuolueen sanat ja teot:

Keskeiset asiakirjat:

Lisätietoa: