Piraattipuolue » Lehdistötiedotteet » Liikenneministeri Kyllönen satelliittijärjestelmineen vailla suhteellisuudentajua
Liikenneministeri Kyllönen satelliittijärjestelmineen vailla suhteellisuudentajua
21.10.2011 - 14.16

Piraattipuolue kummastelee liikenneministeri Merja Kyllösen (vas.) intoa autoilijoiden satelliittiseurannan toteuttamiseksi. Kyllönen on ministeriöineen toteuttamassa autoilijoiden satelliittiseurantajärjestelmää, jota käytetään ruuhkamaksujen kohdentamiseen. Ministeriön tiedotteen mukaan autoilija maksaa itse järjestelmän kustannukset, noin 240 euroa vuodessa. Päälle saattavat tulla vielä itse ruuhkamaksut. Veroista maksettavaksi tulisivat lisäksi järjestelmän perustamismaksut, jotka voivat olla miljardiluokkaa.

”On täysin käsittämätöntä, että Suomessa luodaan kallista seurantajärjestelmää, jonka kulut maksaa autoilija itse. Ministeri Kyllösellä ei vaikuta olevan minkäänlaista suhteellisuudentajua.”, toteaa Piraattipuolueen tiedottaja Janne Paalijärvi.

Kustannuskysymyksiä suurempi ongelma on järjestelmän yksityisyydensuoja. Päättäjät luonnollisesti lupaavat, että järjestelmää käytettäisiin vain ruuhkamaksujen keräämiseen. On kuutenkin ilmeinen vaara, että järjestelmää laajennetaan vaivihkaa koskemaan muutakin seurantaa.

”Esimerkiksi passien sormenjälkirekisteriä piti aluksi käyttää ainoastaan matkustusasioissa, mutta käyttö laajeni nopeasti muillekin alueille. Rekisteritietojen luovuttamisesta ulkomaillekin on puhuttu.”, muistuttaa Uudenmaan Piraattien varapuheenjohtaja Lasse Kärkkäinen.

Kyllönen on saanut runsaasti kritiikkiä toimistaan. Soraääniä on kuultu jopa oman ministeriön sisältä. Myös Autoliitto on ottanut järjestelmään negatiivisen kannan muistuttaen Ruotsin luopuneen vastaavanlaisen järjestelmän perustamisesta korkeiden kulujen takia.

Lisätietoja antaa:
Janne Paalijärvi
tiedottaja, Piraattipuolue
040 527 5470Vastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)