Piraattipuolue » Lehdistötiedotteet » Nettisensuurimuistio musiikkiteollisuuden käsialaa
Nettisensuurimuistio musiikkiteollisuuden käsialaa
6.6.2011 - 12.17

Tekijänoikeustoimikunnassa valmisteltu ja Piraattipuolueen viime viikolla julkaisema muistio tekijänoikeuslain kiristämisestä on mitä ilmeisimmin suurelta osin musiikkiteollisuuden käsialaa. Muistiossa vaaditaan aktiivisempaa roolia teleyrityksille – ne voitaisiin uhkasakolla pakottaa sensuroimaan epäiltyjä ”piraattisivustoja”.

Tekijänoikeustoimikunnan pöytäkirjoista ilmenee, että toimikunnan kokouksissa 14.3. ja 22.3. käsiteltiin samaa lakimuutosideaa Musiikkituottajat ry:n asianajajan, Lauri Rechardtin, esityksestä. Tätä seuraavan parin kuukauden aikana Rechardtin esityksestä on ilmeisesti sorvattu toimikunnan ja oikeusministeriön asiantuntijoiden kanssa käytännössä valmis lakiesitys. Sitä käsiteltiin 2.5. pidetyssä kokouksessa, jossa päätettiin viedä lakiesitystä eteenpäin.

Samaan aikaan oikeudessa vaaditaan Elisaa estämään pääsy The Pirate Bayhin. Estovaatimuksen takana on Musiikkiteollisuus ry, ja asiaa on kommentoinut julkisuudessa nimenomaan Lauri Rechardt. Käytännössä siis Rechardt on toisella kädellä kirjoitellut vaatimusta Elisalle The Pirate Bayn sensuroimiseksi, ja toisella sensuurilakiesitystä opetus- ja kulttuuriministeriölle.

– Tämä tapahtumaketju on jälleen osoitus siitä, miten tehokkaasti viihdeteollisuuden lobbarit onnistuvat loisimaan opetus- ja kulttuuriministeriössä. Lobbarit muotoilevat ideat, ja sen jälkeen niitä jatkotyöstetään veronmaksajien rahoilla ministeriön virkatyönä, moittii Piraattipuolueen varapuheenjohtaja Ahto Apajalahti.

Piraattipuolueen aihetta koskeva blogaus kokonaisuudessaan: http://blog.piraattipuolue.fi/2011/06/nettisensuurimuistio-musiikkiteollisuuden-kasialaa/

Lisätietoja antavat:

Ahto Apajalahti
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue
p. 045 310 2342

Janne Paalijärvi
Tiedottaja, Piraattipuolue
p. 040 527 5470Vastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)