Piraattipuolue » Lehdistötiedotteet » Salaperäinen muistio paljastaa rajut sensuuriaikeet
Salaperäinen muistio paljastaa rajut sensuuriaikeet
31.5.2011 - 19.13

Piraattipuolue on julkaissut opetus- ja kulttuuriministeriön alaisen tekijänoikeustoimikunnan piirissä pyöritellyn salaperäisen muistion. Asiakirjaa ei ole tiettävästi virallisesti julkaistu aiemmin, mutta se löytyy nyt Piraattipuolueen sivuilta: http://www.piraattipuolue.fi/images/muistio-27-5-11.pdf .

Lakimuutoksen jälkeen teleyritykset voitaisiin uhkasakolla pakottaa estämään pääsy tekijänoikeusrikkomuksiin liittyville verkkosivustoille. Tekijänoikeustoimikunnan piirissä havitellaan siis merkittävän uuden sensuurijärjestelmän pystyttämistä Suomeen.

Mielenkiintoisen lisäjuonteen asiaan tuo se, että EU-tuomioistuin antoi hiljattain alustavan päätöksen, jossa teleyrityksille asetettavat velvollisuudet suodattaa verkkoliikennettä todetaan EU-lainsäädännön ja ihmisoikeuksien vastaisiksi.

– Muutama vuosi sitten harva uskoi, että Suomessa alettaisiin sensuroida vertaisverkkosivustoja. Nyt sellainen näyttää jopa todennäköiseltä, toteaa Piraattipuolueen tiedottaja Janne Paalijärvi.

Piraattipuolueen blogikirjoitus aiheesta löytyy osoitteesta: http://blog.piraattipuolue.fi/2011/05/salaperainen-muistio-paljastaa-rajut-sensuuriaikeet/

Effi ry vaatii muistion virallista julkaisua: http://www.effi.org/julkaisut/tiedotteet/lehdistotiedote-2011-05-31.html

Lisää tietoja antavat:

Ahto Apajalahti
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue
045 310 2342

Janne Paalijärvi
Tiedottaja, Piraattipuolue
040 527 5470


Yksi vastaus (Vastaa)

  1. Vanessa (26.11.2015)

    Hei, mua kiinnostaisi antaa kontrei te4he4n kekoon, mutta sorry, en ymme4rte4nyt – eli mite4 teksteje4 ke4e4nte4isin? ”Netiste4 niite4 lf6yte4e4”, kerroit – eli valitsenko netiste4 jonkin englanninkielisen tekstin, jonka ke4e4nne4n suomeksi ja le4hete4n tuonne? Ente4 mite4 tarkoitat, kun sanoit laittaneesi taulukot muistioon, ”jolloin siihen je4e4 se rakenne” – mihin ja mike4 rakenne? Sori tyhme4t kysymykset, mutten ole tietsikka- tai muukaan – nero :)quote:Yksitte4inen ihminen voi lise4te4 ke4e4nnf6ksie4e4n, itse en viele4 ole lise4nnyt, koska olen le4hette4nyt tuhansia kerralla. Varmaankin jo 18000 rivie4. Netiste4 niite4 lf6yte4e4 ja yhteiseksi hyve4ksi ne tulevat. Olen laittanut tiedostot taulukkomuodosta Muistioon, jolloin siihen je4e4 se rakenne.Vastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)