Piraattipuolue » Lehdistötiedotteet » Poliisi takavarikoi Saksan piraattipuolueen palvelimia Ranskan pyynnöstä
Poliisi takavarikoi Saksan piraattipuolueen palvelimia Ranskan pyynnöstä
20.5.2011 - 15.25

Poliisi on takavarikoinut Saksan piraattipuolueen palvelimia varhain perjantaiaamuna, keskellä Bremenin osavaltiovaalien kampanjoinnin. Suomen piraattien saamien tietojen mukaan tutkinta ei kuitenkaan kohdistu saksalaiseen sisarpuolueeseen, vaan johtuu heidän tarjoamastaan ilmaisesta reaaliaikaisesta kirjoituspalvelusta. Palvelua ilmeisesti käytettiin suunnittelemaan palvelunestohyökkäystä ranskalaista energiayhtiötä vastaan. Tämän seurauksena poliisi takavarikoi Saksan piraattien palvelimia, mikä aiheutti huomattavia katkoja puolueen eri verkkosivustoihin ja -palveluihin.

– Tämä osoittaa, millaisiin valtaviin ongelmiin törmätään, kun palvelujen ylläpitäjiä vaaditaan vastuusteen palvelun käyttäjien tekemisistä. Puolueen palvelinten sulkeminen kesken vaalikampanjan näin vähäpätöisin perustein on demokratian halventamista, Piraattipuolueen varapuheenjohtaja Ahto Apajalahti moittii.

Myös Suomessa on käytössä useita samanlaisia julkisia kirjoituspalveluita. Eräitä näistä ovat Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus TIEKE ry:n http://muistio.tieke.fi ja yksityishenkilön ylläpitämä http://kirjoitusalusta.fi. Saksan piraattipuolueen Piratenpad-palvelu oli teknisesti täysin vastaava näihin palveluihin verrattuna.

– Sulkisiko poliisi Tieken palvelimet, jos epäiltäisiin, että tekstityökalulla on kirjoitettu esimerkiksi laiton uhkaus? Viestintäpalvelujen ylläpitäjät eivät saa olla vastuussa käyttäjiensä teoista, vaatii Piraattinuorten varapuheenjohtaja Joonas Mäkinen.

Reaaliaikaisia kirjoituspalveluita voi käyttää myös esimerkiksi lehdistötiedotteiden kirjoittamiseen, kuten Piraattipuolueessa usein tehdään.

Lisätietoja antaa:

Joonas Mäkinen
Varapuheenjohtaja, Piraattinuoret
040 700 5190

Ahto Apajalahti
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue
045 310 2342

Lähteet:

http://www.spiegel.de/netzwelt/netzpolitik/0,1518,763842,00.html (saksaksi)

http://vorstand.piratenpartei.de/2011/05/20/polizei-beschlagnahmt-server-der-piratenpartei-deutschland/ (saksaksi ja englanniksi)Vastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)