Piraattipuolue » Lehdistötiedotteet » Vaalivilppiepäilys pakotti Piraattipuolueen tekemään rikosilmoituksen vahingonteosta
Vaalivilppiepäilys pakotti Piraattipuolueen tekemään rikosilmoituksen vahingonteosta
14.4.2011 - 11.35

Piraattipuolueen vaalijulisteita on tuhottu merkittäviä määriä ympäri maata. Tuhottujen julisteiden määrän arvioidaan ylittäneen jo alkuviikosta sadan rajapyykin. Julisteiden lisäksi myös taustalevyt on usein hakattu tai potkittu rikki, joten kyse ei ole sään aiheuttamista vahingoista. Nämä eivät kuitenkaan ajaneet Piraatteja tekemään rikosilmoitusta, vaan mitta täyttyi kun julisteita alettiin korvaamaan muiden puolueiden julisteilla.

Jo kuun alussa huomattiin muun muassa Keskustan sijoittaneen Hämeen vaalipiirissä useamman julisteen telineeseen, jossa paikkoja oli varattu vain yksi puoluetta kohden. Nyt Vaasan torilla Piraattipuolueen vaalijulisteen päälle oli liisteröity Keskustan Juha Miedon vaalijuliste.

– Vaalijulisteen korvaaminen toisen puolueen julisteella on laskettavissa vaalivilpiksi, sillä toiminta pyrkii estämään äänestäjiä saamasta tietoa piraateista, summaa Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.

Eduskunnan ulkopuolisille puolueille koituu kohtuuttoman suuria menoeriä vahingonteon kautta.Eduskuntapuolueilla vaalibudjetti on puoluetukien avulla keskimäärin puolesta miljoonasta puoleentoista. Piraateille valtiontukia ei vielä heru ja kaikki tehdään vapaaehtoistyöllä. Tuhotöiden korjaus haaskaa ehdokkaiden tärkeää kampanjointiaikaa.

– Vaalijulisteet ovat olennainen äänestämisperuste, ja siksi näkyvyys niissä on meille elintärkeää, harmittelee Vaasan piraattien puheenjohtaja Henrik Sandberg.

Kuvia päälleliisteröidystä julisteesta:
https://www.piraattipuolue.fi/images/20110414miedonjulistepiraattienvaalijulisteenpaalla.jpg

https://www.piraattipuolue.fi/images/20110414telineetedesta.jpg

Lisää tietoa antaa

Pasi Palmulehto
Puheenjohtaja
045 310 2340

Harri Kivistö
Puoluesihteeri
045 310 2344Vastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)