Piraattipuolue » Lehdistötiedotteet » Tunisian Piraattipuolueen aktiiveja pidätetty laittomasti – Piraattipuolue vaatii suurlähettilästä puhutteluun
Tunisian Piraattipuolueen aktiiveja pidätetty laittomasti – Piraattipuolue vaatii suurlähettilästä puhutteluun
7.1.2011 - 17.29

Tunisian Piraattipuolueen jäsenet Azyz Ammami, Slim Amamou ja Slah Eddine Kchouk on pidätetty laittomasti osana Tunisian viranomaisten aloittamia sananvapauden vastaista toimia. Puolue on vastustanut aktiivisesti valtion harjoittamaa tiedotusvälineiden toiminnan häirintää ja sensuuria, jotka alkoivat joulukuussa useissa kaupungeissa pidettyjen mielenosoitusten jälkeen.

Tunisian Piraattipuolue on osallistunut sananvapauden puolustamiseen levittämällä tietoa ja videoita tapauksesta, jossa poliisi tappoi siviileitä. Puolue on myös levittänyt yliopistoissa ja kouluissa muistitikkuja ja CD-levyjä, joilta on voinut asentaa Tor-ohjelmiston sensuurin kiertämistä ja verkkoliikenteen anonymisointia varten.

Puolueen jäsenten pidätykset tapahtuivat sen jälkeen kun he olivat julkaisseet asiaa koskevan lehdistötiedotteen. Jäsenet on vangittu ilman pidätysmääräystä. Pidätettyjen perheille ei ole ilmoitettu missä heitä säilytetään, eivätkä nämä ole saaneet mitään yhteyttä vangittuihin.

Tunisian poliisi on käyttänyt voimakkaita otteita mielenosoitusten lopettamiseksi. Pidätetyksi on joutunut myös muun muassa hallitusta voimakkaasti kritisoinut rap-muusikko. Tunisiaa on aiemmin syytetty kidutuksen käytöstä viranomaisten hallussa olevia henkilöitä kohtaan. Piraattipuolue vaatii ulkoasiainministeriötä ottamaan Tunisian Suomen-suurlähettilään puhutteluun tilanteen selvittämiseksi mahdollisimman nopeasti.

– Suomen on vaadittava Tunisiaa noudattamaan sananvapautta ja vapauttamaan välittömästi kaikki laittomasti pidätetyt henkilöt, toteaa Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.

Amnesty Internationalin tiedote

Pasi Palmulehto
Puheenjohtaja
045 310 2340

Ahto Apajalahti
Varapuheenjohtaja
045 310 2342Vastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)