Piraattipuolue » Lehdistötiedotteet » Piraattipuolueet ympäri maailmaa esittivät yhteisen julistuksen Wikileaksin tueksi
Piraattipuolueet ympäri maailmaa esittivät yhteisen julistuksen Wikileaksin tueksi
8.12.2010 - 14.28

Me kansainvälisessä piraattiliikkeessä tuemme varauksetta Wikileaksia ja sen ylläpitäjiä, jotka näinä vaikeina aikoina toimivat uhatun verkkosivuston hyväksi. Mielestämme kaikki yritykset estää Wikileaksia toimimasta ovat hyökkäys demokratian perusarvoja vastaan. Emme hyväksy tätä. Tällainen toiminta on ominaista vain diktatuureille, ei demokratioille.

Tuomitsemme samassa julkilausumassa suorat ja välilliset tappouhkaukset, joita päättäjät ovat esittäneet. Pyydämme myös kaikkia oikeusvaltion kannatajia pontevasti vastustamaan Wikileaks-aktivisteihin kohdistuvaa mielivaltaa.

– Wikileaks on paljastanut paljon poliittisten suhteiden ja -päätösten takana olevaa valtapeliä. Yksi viimeisimmistä paljastuksista kertoi muunmuassa USA:n uhkailleen Ruotsia mustalle listalle joutumisesta, ellei piraattipuolueiden kasvua pysäytetä. On selvää että näiden asioiden julkisaamista on tuettava, kommentoi Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto

Piraattipuolueen yksi tärkeimmistä tukipilareista on vaatimus päätöksenteon ja lainvalmistelun avoimuuden ja läpinäkyvyyden lisäämisestä. Avoimessa päätöksenteossa Wikileaksin kaltaisille paljastussivustoille ei olisi tarvetta.

Lisätietoja antaa:

Pasi Palmulehto
Puheenjohtaja
045 310 2340

Ahto Apajalahti
Varapuheenjohtaja
045 310 2342Vastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)