Piraattipuolue » Lehdistötiedotteet » Piraattipuolue yhteistyöhön Liberaalien kanssa
Piraattipuolue yhteistyöhön Liberaalien kanssa
26.11.2010 - 7.33

Piraattipuolueen hallitus vahvisti 22.11. puolueen ehdokaslistan Helsingin vaalipiirissä. Listalla on sallittu enimmäismäärä eli 21 ehdokasta, joiden tämänhetkinen ikä vaihtelee 17 ja 45 vuoden välillä. Listan ehdokkaiden tausta on monipuolinen. Neljäsosa ehdokkaista on luovien alojen työntekijöitä. Lisäksi löytyy ehdokkaita eri opiskelu- ja ammattialoilta historian opiskelijasta ensihoitajaan. Myös tietotekniset alat ovat hyvin edustettuina. Ehdokkaista viisi on naisia.

– Olen tyytyväinen ehdokasainekseemme. Helsingin piirin ehdokkaista noin 60 prosenttia on alle 30-vuotiaita, mikä on hieno asia ja varmastikin jonkinlainen Suomen ennätys. Se osoittaa, että nuoret ovat kiinnostuneita osallistumaan politiikkaan sopivan puolueen löytyessä. Listassa on kuitenkin myös riittävästi monipuolisuutta, jotta jokainen löytää itselleen sopivan piraattiehdokkaan, kommentoi Helsingin piraattien puheenjohtaja Ahto Apajalahti.

Helsingin piirissä ehdolla olevien tiedot löytyvät osoitteesta: http://2011.piraattivaalit.fi/ehdokkaat/helsinki/.

Samalla sinetöityi Piraattipuolueen yhteistyö Liberaalien kanssa. Puoluerekisteristä pudonnut Liberaalit tarjosi Piraattipuolueen listoille täydennystä omista riveistään. Toistaiseksi on sovittu neljästä liberaaliehdokkaasta Helsingissä ja kahdesta Varsinais-Suomessa. Liberaaleista tulleet ehdokkaat ovat sitoutuneet Piraattipuolueen vaaliohjelmaan ja ovat vapaita ajamaan vaaliohjelman ulkopuolisissa asioissa omia tavoitteitaan samaan tapaan kuin kaikki muutkin Piraattipuolueen ehdokkaat.

– Liberaalilla liikkeellä on Suomessa pitkät perinteet ja he tuovat hyvän lisän Piraattipuolueen vaalikampanjointiin. Päätös yhteistyöstä oli helppo, sillä liberaalien kannat Piraattipuolueen ajamien asioiden osalta eivät ole ristiriidassa. Molempien tavoitteena on myös vapaampi yhteiskunta ja ihmisoikeuksien arvostus muulloinkin kuin vaalilupauksissa, sanoo Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.

– Liberaalien osallistuminen vuoden 2011 eduskuntavaaleihin Piraattipuolueen listoilla on luontevaa, koska molemmille ryhmille ovat arvoliberaalit kysymykset tärkeitä. Lisäksi Piraattipuolue antaa sopivasti liikkumatilaa listallaan oleville ehdokkaille esimerkiksi talousasioiden suhteen, kommentoi Liberaalien puheenjohtaja Kimmo Eriksson.

Lisää tietoa antaa:

Pasi Palmulehto
Puheenjohtaja
045 310 2340

Ahto Apajalahti
Varapuheenjohtaja
045 310 2342Vastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)