Piraattipuolue » Lehdistötiedotteet » Piraatit suurin eduskunnan ulkopuolinen puolue
Piraatit suurin eduskunnan ulkopuolinen puolue
14.9.2010 - 16.40

Keväällä 2008 perustetun Piraattipuolueen jäsenmäärä on ylittänyt kolmen tuhannen jäsenen rajapyykin.

– Puolueen perustamisesta on nyt noin kaksi ja puoli vuotta ja olemme kohonneet jo suurimmaksi eduskunnan ulkopuoliseksi puolueeksi. Kasvuvauhti kertoo selkeästä halusta saada eduskuntaan myös piraatteja, kommentoi Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.

Piraattipuolue suuntaa eduskuntavaaleihin jo monille tutuiksi tulleilla teemoilla. Puolueen vaaliohjelmassa on 43 konkreettista tavoitetta. Lähes kaikki näistä voitaisiin toteuttaa yhden vaalikauden aikana, pitkäjänteisemmätkin suunnitelmat kahdessa. Piraattien ehdokkaaksi on lupautunut toistaiseksi noin 60 ihmistä.

Vaaliohjelman tavoitteet liittyvät tekijänoikeuksiin ja patentteihin, yksityisyyden suojaan ja sananvapauteen, avoimuuteen ja demokratian kehittämiseen, sekä tietoyhteiskuntaan. Vaikka vaaliohjelma ei ota nimenomaista kantaa vaikkapa talous- tai terveyspolitiikkaan, puolueen tavoitteilla on vaikutuksensa näilläkin aloilla.

– Piraattipuolueen tietoyhteiskuntaan ja tekijänoikeuksiin liittyvät tavoitteet loisivat toteutuessaan lukemattomia mahdollisuuksia yrityksille uusien palveluiden kehittämiseen. Terveydenhuollossa ajamamme avoimen lähdekoodin ohjelmistot ja ohjelmistorajapinnat toisivat valtavat säästöt, muistuttaa Palmulehto.

Piraattipuolueen jäsenmäärä on nyt samassa kokoluokassa perussuomalaisten ja vihreiden kanssa, joilla kummallakin on jotakuinkin 4 000 jäsentä.

– Tietääkseni mikään muu puolue Suomessa ei ole aikaisemmin saavuttanut näin nopeaa kasvua ilman valmista taustaorganisaatiota, huomauttaa Piraattipuolueen tiedottaja Janne Paalijärvi.

Vaaliohjelma on luettavissa osoitteesta: http://2011.piraattivaalit.fi/vaalit/vaaliohjelma/.

Lisätietoja:
Pasi Palmulehto
Puheenjohtaja
045 310 2340

Janne Paalijärvi
Tiedottaja
040 527 5470Vastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)