Piraattipuolue » Lehdistötiedotteet » Piraattipuolueen hallituksen jäsen kunnianloukkausepäilyn kohteena
Piraattipuolueen hallituksen jäsen kunnianloukkausepäilyn kohteena
3.8.2010 - 11.19

Piraattipuolueen hallituksen jäsentä ja tiedottajaa, Janne Paalijärveä, on kuulusteltu epäiltynä vihreiden Espoon kaupunginvaltuutetun, elokuvaohjaaja Kaisa Rastimon, kunnian loukkaamisesta.

Epäily liittyy Rastimon kevättalvella julkaisemista blogikirjoituksista virinneisiin nettikeskusteluihin. Rastimo arvosteli kirjoituksissaan Piraattipuolueen tavoitteita ja kutsui puolueen kannattajia ”nörteiksi”, ”joista selvästi näki päältä, että tietokone on heille se tärkein asia elämässä”. Hän myös leimasi kansalaisoikeuspuheet ”liirumlaarumiksi”.

Paalijärvi on epäiltynä Kuvalauta-keskustelupalstalle lähetetyn viestin takia. Viestissä lainataan Rastimon omaa tekstiä ja kommentoidaan sitä. Ilmeisesti kunnianloukkausepäily liittyy kuitenkin viestissä olleeseen tekaistuun linkkiin, joka näyttäisi viittaavan Rastimoa koskevaan epäasialliseen aineistoon.

Linkin tarkoitus oli havainnollistaa joidenkin verkkosivustojen käyttämää tekniikkaa, jossa kuka tahansa voi muokata sivuston verkko-osoitteita niin, että ne näyttäisivät johtavan johonkiin tiettyyn aineistoon. Todellisuudessa sellaista aineistoa ei kuitenkaan linkin takaa löydy. Tekniikka mahdollistaa pilailun toisten kustannuksella. Linkki ei ole Paalijärven keksimä, vaan se on esiintynyt Rastimon blogikirjoituksen kommenteissa.

Viesti, jonka lisäämisestä Kuvalauta-palstalle Paalijärveä epäillään, ei sisällä mitään viestin kirjoittajan itse keksimää loukkaavaa aineistoa.

– Tässä on otettu käyttöön epätavallisen kovat panokset. Tuntuu siltä, että yhteydenottokynnys poliisiin on jo matalampi Internetissä kuin muualla, Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto ihmettelee.

Paalijärven tarkempi kirjoitus tapahtumista

Rikosepäilyyn johtaneesta viestistä kuvakaappaus.

Rastimon alkuperäiset blogikirjoitukset:
Tästä
ja tästä.

Lisätietoja:
Pasi Palmulehto
Puheenjohtaja
045 310 2340

Janne Paalijärvi
Tiedottaja
040 527 5470Vastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)