Piraattipuolue » Lehdistötiedotteet » ”Yhden asian” Piraattipuolueelta 43 vaalitavoitetta
”Yhden asian” Piraattipuolueelta 43 vaalitavoitetta
25.5.2010 - 3.34

Piraattipuolue piti kevätkokouksensa 22.5. Vantaalla ja valitsi uuden hallituksen kaksivuotiskaudeksi. Piraattipuolueen puheenjohtajana jatkaa 29-vuotias hollolalainen järjestelmäasiantuntija Pasi Palmulehto. Varapuheenjohtajiksi valittiin aiemmin puoluesihteerinä toiminut 22-vuotias helsinkiläinen historian opiskelija Ahto Apajalahti sekä 52-vuotias salolainen yrittäjä ja taiteilija Petri Lagus.

Piraattipuolue hyväksyi myös vaaliohjelman vuoden 2011 eduskuntavaaleja varten. Vaaliohjelmassa on 43 selkeää tavoitetta, jotka on harkittu siten, että niitä voidaan keskittyä toteuttamaan seuraavan vaalikauden aikana. Tekijänoikeuksien osalta tavoitteisiin kuuluu teosten epäkaupallisen levittämisen ja uudelleenkäytön laillistaminen ja kasettimaksuista luopuminen. Piraattipuolue vastustaa yksityisyyden suojan heikentämistä ja vaatii Lex Nokian muuttamista viestintäsalaisuuden turvaamiseksi. Sananvapauden osalta Piraattipuolue vastustaa verkkosensuuria ja painottaa, että palveluntarjoajia ei pidä asettaa vastuuseen palvelun käyttäjien laatimista viesteistä.

Puolue pitää eduskuntavaaleihin kaavailtua 3 %:n äänikynnystä demokratian vastaisena ja vaatii lakien valmisteluun lisää avoimuutta. Puolue kannattaa suoran demokratian lisäämistä monipuolisten kansalaisaloitteiden muodossa. Piraattipuolue haluaa valtion ja kuntien tuottaman verovaroilla kustannetun tiedon kansalaisten vapaaseen käyttöön. Julkishallinnossa pitää säästöjen saamiseksi edistää avoimen lähdekoodin ohjelmistoja ja rajapintoja.

Jo perinteiseen tapaan puoluekokousta saattoi seurata suorana videolähetyksenä. Lisäksi käytössä oli epävirallinen etäosallistumismahdollisuus erillisen kokousohjelmiston kautta. Virallista etäosallistumista ei nykyisen yhdistyslain puitteissa vielä ollut mahdollista tarjota. Vaaliohjelman luonnos oli puolueen avointen toimintaperiaatteiden mukaisesti kaikkien nähtävissä keskustelupalstalla ja muokattavissa puolueen wikissä.

Vaaliohjelma on nähtävissä puolueen sivuilta osoitteesta: http://www.piraattipuolue.fi/vaaliohjelma

Ahto Apajalahti (vas.), Pasi Palmulehto ja Petri Lagus.
Kuva: Tuomas Puikkonen. Kuvaa saa käyttää vapaasti.

Uusi puoluehallitus


Puheenjohtaja:

Pasi Palmulehto, 29, Hollola

Varapuheenjohtajat:
Ahto Apajalahti, 22, Helsinki
Petri Lagus, 52, Salo

Hallituksen varsinaiset jäsenet:
Mikko Rauhala, 32, Helsinki
Harri Kivistö, 29, Tampere
Arto Lampila, 22, Jyväskylä
Janne Paalijärvi, 28, Espoo
Ari Vaarnas, 26, Helsinki
Pasi Vähämartti, 28, Helsinki

Hallituksen varajäsenet:
Antti Impiö, 26, Tampere
Panu Horsmalahti, 22, Tampere
Emmi Kianto, 31, Turku
Jukka Tuohimetsä, 23, Turku
Tero Miettinen, 22, Nummela
Aino Partonen, 24, Jyväskylä

Lisätietoja antavat:

Pasi Palmulehto
Puheenjohtaja
045 310 2340

Ahto Apajalahti
Varapuheenjohtaja
045 310 2342Vastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)