Piraattipuolue » Lehdistötiedotteet » Suuren ja suositun musiikkilataussivuston ylläpitäjä vapautettu oikeudessa
Suuren ja suositun musiikkilataussivuston ylläpitäjä vapautettu oikeudessa
18.1.2010 - 13.50

Vuonna 2004 perustetun ja 2007 ratsatun musiikin lataamiseen ja jakamiseen keskittyneen vertaisverkkopalvelun OiNKin ylläpitäjä vapautettiin 15.1. oikeudessa kaikista syytöksistä. Interpol, IFPI ja BPI järjestivät 23.10.2007 hyökkäyksen, jossa musiikinjakopalvelu OiNK suljettiin ja ylläpitäjä sekä viisi palvelun käyttäjää haastettiin oikeuteen. Palvelun käyttäjät tunnustivat syyllisyytensä ja saivat muutamien satojen eurojen sakot sekä yhteiskuntapalvelusta. Ylläpitäjä Alan Ellis sen sijaan vetosi syyttömyyteen.

Ellisin puolustus perustui hyvin pitkälti samaan seikkaan, mitä Piraattipuolue on pyrkinyt tuomaan esiin jo pitkään. Itse verkkopalvelu tai sen ylläpitäjät eivät syyllisty rikokseen, vaan käyttäjät, mikäli asettavat tarjolle tekijänoikeussuojan alaista materiaalia. Itse verkkopalvelu on pikemminkin verrattavissa kaupungin keskellä sijaitsevaan toriin tai kaupan ilmoitustauluun. Alan Ellis itsekin kertoi, ettei palvelua perustaessaan edes ajatellut sen olevan lainvastainen, vaan toimi hyvässä uskossa verkkopalveluiden parantamiseksi.

– Ellisin puolustus huomautti, että millä tahansa muulla alalla Ellisiä kutsuttaisiin pioneeriksi, ei rikolliseksi. Tämä olisi aiheellista muistaa myös muissa vastaavanlaisissa tapauksissa, sillä verkkolataaminen on osa ihmisten normaalia netissä käyttäytymistä, ja taistelu näitä palveluita vastaan on suora hyökkäys tavallisia maksavia kuluttajia vastaan, muistuttaa Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.

Lisätietoja antavat:

Pasi Palmulehto
Puheenjohtaja, Piraattipuolue
045 310 2340

Harri Kivistö
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue
040 531 9232

Lähteet:
http://oink.cd/
http://torrentfreak.com/oink-admin-found-not-guilty-walks-free-100115/Vastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)