Piraattipuolue » Lehdistötiedotteet » TTVK:n kynsissä jälleen uusi fani
TTVK:n kynsissä jälleen uusi fani
3.12.2009 - 2.03

Poliisi on saanut tutkinnassa kiinni pohjoiskarjalaisen miehen, joka laittoi verkkoon jakoon yksittäisen musiikkikappaleen. Teosta löytyi mitä todennäköisimmin jo ennestään satojen ellei tuhansien muidenkin samasta musiikista kiinnostuneiden koneilta, vaikkei itse teosta ollut vielä julkistettu. Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus (TTVK) kertoo jahdanneensa alkuperäistä jakajaa, joksi nuori mies ei kuitenkaan osoittautunut.

Miehen aiheuttaman todellisen haitan määrä lienee enintään mitattavissa hänen saamissaan sakoissa. Maksettavaksi miehelle tuli 12 päiväsakkoa á 6 euroa eli sakkoja yhteensä 72 euroa. Tämän lisäksi TTVK:n kanssa on kuitenkin sovittu korvauksesta, joka arvatenkin perustuu tuulesta temmattuihin summiin. Summa pidettänee salassapitovelvollisuuden alaisena; TTVK:n toiminta harvemmin kestää julkista tarkastelua.

TTVK kertoo albumien myyntituloista noin 56 % tulevan ensimmäisen neljän viikon myynnistä. Väite ennen julkaisua tapahtuvan vuodon haitallisuudesta levymyynnille on kuitenkin hyvin kyseenalainen. Piraattipuolue kehottaakin TTVK:n ottamaan laskelmissaan huomioon myös sen, kuinka merkittävästi yksittäisen kappaleen ennalta leviäminen kasvattaa kyseisen albumin myyntiä. Tätä tehokeinoa useat artistit ja levy-yhtiöt käyttävät tietoisesti.

TTVK ja viihdeteollisuus tarkastelevat asioita selkeästi yksipuolisesti eivätkä edes yritä löytää hyötypuolia tiedostonjakamisesta, harmittelee Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto

Lisätietoja antavat:

Pasi Palmulehto
Puheenjohtaja, Piraattipuolue
045 310 2340

Harri Kivistö
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue
040 531 9232

Lähteet:
Poliisin tiedote
TTVK:n tiedoteVastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)