Piraattipuolue » Lehdistötiedotteet » Piraattipuolueet koolla Helsingissä
Piraattipuolueet koolla Helsingissä
2.2.2009 - 13.22

Helsingissä on meneillään 30.1.–1.2. piraattipuolueiden IV kansainvälinen konferenssi. Suomen Piraattipuolueen lisäksi konferenssiin osallistuu edustajia Ruotsin, Saksan, Espanjan, Tanskan ja Alankomaiden piraattipuolueista.
Konferenssissa on tarkoitus päästä yhteisymmärrykseen piraattipuolueiden yhteisestä ohjelmajulistuksesta, jota on valmisteltu piraattipuolueiden kansainvälisen yhteistyöverkoston, Pirate Parties Internationalin, piirissä. Lisäksi konferenssissa tarkastellaan kunkin maan piraattipuolueen tilannetta ja suunnitellaan kansainvälistä yhteistyötä kesäkuun 2009 europarlamenttivaaleissa.

Kansainväliseen konferenssiin liittyen Suomessa vierailee parhaillaan myös Ruotsin piraattipuolueen nuorisojärjestön, Ung Piratin, edustajia. Nuorten ruotsalaispiraattien kanssa aloitettiin keskustelut torstaina 29.1. Keskustelujen aiheena oli, miten ruotsalaisten kokemuksia poliittisesta nuorisojärjestötoiminnasta voitaisiin hyödyntää Suomessa. Ung Pirat on jäsenmäärältään jo Ruotsin
kolmanneksi suurin poliittinen nuorisojärjestö. Suomen Piraattipuolueella ei vielä ole nuorisojärjestöä, mutta sellaisen perustaminen on suunnitteilla.

Lisätietoja kansainvälisestä konferenssista antaa:
Anton Tamminen
Kansainvälinen sihteeri
Piraattipuolue ryVastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)