Piraattipuolue » Lehdistötiedotteet » Piraattipuolue alkaa kerätä kannattajakortteja
Piraattipuolue alkaa kerätä kannattajakortteja
11.9.2008 - 7.49

Lähes 700 jäsenen Piraattipuolue aloittaa perjantaina 12. syyskuuta 5 000 kannattajakortin keräämisen pyrkiäkseen puoluerekisteriin. Rohkeana tavoitteena on korttien kerääminen noin kuukaudessa.

– Tavoite on kova, mutta mahdollinen. Asiallemme löytyy paljon tukijoita, toteaa Piraattipuolueen puheenjohtaja Carl E. Wahlman.

Piraattipuolueen vaatimukset keskittyvät kolmeen pääteemaan. Puolue vaatii, että yksityisyyden suojaa ja sananvapautta on suojeltava jatkuvia kavennusyrityksiä vastaan ja demokratiaa kehitettävä tietoyhteiskuntaan sopivasti avoimuuden hengessä. Puolue vaatii, että ajastaan jälkeen jäänyttä tekijänoikeusjärjestelmää on uudistettava perusteellisesti. Lisäksi puolue vaatii patenttijärjestelmän hyötyjen ja haittojen uudelleenarviointia ja lääke- ja ohjelmistopatenttien lakkauttamista.

– Kannattajakorttien allekirjoittajien ei tarvitse jokaista linjanvetoamme kannattaa, kunhan näkevät nykyisen lainsäädännön ja ilmapiirin olevan ongelmallisia ja tuoreempaa näkökulmaa kaipaavia, Wahlman jatkaa.

Eduskunnan syyskausi alkoi myönteisissä merkeissä, kun eduskunta vihdoin sai aikaiseksi täysistuntojensa verkkolähetykset. Piraattipuolue kiittää eduskuntaa avoimuutta lisäävästä uudistuksesta. Tarvittava tekniikka ja riittävät yhteysnopeudet tosin ovat olleet olemassa jo kymmenisen vuotta.Vastaa

Nimi / nimimerkki
(* pakollinen)
Sähköposti
( * pakollinen - ei julkaista)
Verkkosivut
Viesti
(* pakollinen)